Voor kinderen is er een speciaal Van der Hulst Oranjecircuit!
Voor kinderen is er een speciaal Van der Hulst Oranjecircuit! Foto: pr

Oranjecircuit met jeugdloop door de streek

Verenigingen

REGIO • De jeugd van de Bollenstreek komt weer in beweging: de scholen zijn weer begonnen en de kinderen maken zich op voor activiteiten van de Oranjeverenigingen, zoals de kermis en het Van der Hulst Oranjecircuit. In alle dorpen is een jeugdloop tijdens dit hardloopcircuit. De afstand is ongeveer 2 kilometer en minimale leeftijd is 7 jaar.

Het jeugdlopen is een leuke wedstrijd om de strijd aan te gaan of gewoon gezellig hard te lopen met je klasgenootjes, teamgenoten van de sportclub en vriendjes uit de wijk.

In Hillegom en Lisse zijn de lopen respectievelijk op maandag 10 september om 19.00 uur (2,4 km) en dinsdag 25 september om 19.00 uur (1,1 km).

In de omringende dorpen begint de loop in Noordwijk op vrijdag 31 augustus om 18.30 uur (2,1 km), daarna is het in Noordwijkerhout op dinsdag 4 september om 19.00 uur (2,2 km). In Voorhout wordt gelopen op vrijdag 14 september om 19.00 uur (2,0 km) en in Sassenheim op dinsdag 18 september om 19.00 uur (1,1 km). Lisse is de hekkensluiter.

Inschrijven kan op de dag zelf en het is mogelijk om voor het hele circuit in te schrijven. Iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering en iedereen loopt met een startnummer. Voor inschrijving en meer details: www.oranjecircuit.nl. In twee leeftijdsklassen zijn bij elke jeugdloop eerste, tweede en derde prijzen te winnen: 7 tot en met 11 jaar en 12 tot en met 14 jaar.

Het Van der Hulst Oranjecircuit wordt voor de 24e keer georganiseerd door AV De Spartaan in samenwerking met de Oranje- en Harddraverijverenigingen.

Uit de krant