De familie Hazebroek tijdens het drukbezochte openingsfeest.
De familie Hazebroek tijdens het drukbezochte openingsfeest. Foto: Esther Akerboom

De Oude Pastorie feestelijk geopend

Zakelijk

OPENING • Een mooiere dag had de familie Hazebroek niet kunnen treffen voor de officiële opening van de door hen geheel vernieuwde Oude Pastorie aan het Vierkant afgelopen zaterdagmiddag. Het zonnetje scheen en de genodigden werden verwelkomd door de klanken van het shantykoorfestival op de achtergrond.

Door Esther Akerboom

In de tuin van de Oude Pastorie wemelde het van de mensen. Ook de burgemeester was aanwezig om de opening te verrichten. Wat is er een werk verzet in korte tijd. Binnen een paar maanden is er een veelbelovend familiebedrijf gecreëerd, bestaande uit verschillende onderdelen, gerund door vader Edvard, moeder Jantien en de dochters Tessa, Chaveli en Sanne. Het oude pand is prachtig verbouwd met behoud van de oude details.

Op de benedenverdieping is de sfeervolle eetkamer gevestigd waar men biologisch kan ontbijten, lunchen of borrelen. Tessa is het brein achter deze onderneming. "Mijn biologische vader is vier jaar geleden overleden aan kanker en ik ben me toen heel erg gaan verdiepen in wat eten met je doet. Ik vind het belangrijk dat mensen gezond en voedzaam kunnen eten en mijn passie voor biologische voeding kan ik helemaal kwijt in de eetkamer." Er is dan ook voor iedereen goed te eten. "We willen niemand uitsluiten, of je nou een voedselallergie hebt of vegan bent."

Aan de andere kant van de hal opent Chaveli haar damesboutique 'Chaveli's', die al bestond als webshop. "We hebben gemerkt dat de doelgroep ook graag in een echte winkel kleding koopt en daarom besloot ik om deze hier te beginnen. Het concept blijft hetzelfde, we verkopen tweedehands kleding die mensen in kunnen brengen, merkloze kleding en daar zijn nu drie merken aan toegevoegd."

Op de eerste etage wonen Ed en Jantien in een smaakvol verbouwd appartement en op de tweede etage huist de Bed&Breakfast die bestaat uit drie prachtige kamers, genoemd naar de kleinkinderen Nora, Olivia en Milo. De B&B wordt gerund door Jantien en Chaveli, zus Sanne werkt mee achter de schermen en ook nicht Stefanie draagt haar steentje bij in het familiebedrijf.

Edvard is zichtbaar trots op wat hij samen met zijn familie heeft bereikt. "In november begon onze oriëntatiefase", vertelt hij enthousiast. "We hebben met z'n allen uitgebreid gesproken en nagedacht over wat we wilden, samen met de verkoper, Frank Schermer Voest. Ik heb gelukkig veel professionals in mijn omgeving, zoals architecten en binnenhuisarchitecten, en veel zakelijke connecties. Dat maakte het allemaal wat makkelijker. Mijn vrouw en dochters maakten moodboards en zijn stad en land afgelopen om de juiste inrichting te vinden. Na drie en een halve maand waren de plannen rond. Op 1 maart was de sleuteloverdracht, in april begonnen we met bouwen en op 15 augustus zijn we geopend."

In een bijgebouw wordt binnenkort Edvards arbeidsbemiddelingsbureau Work2Work gevestigd. Wie nieuwsgierig is geworden kan voor meer info terecht op de website
www.deoudepastorielisse.nl.

Uit de krant