Heren 1 Hisalis opent hockeyseizoen met zinderende uitwedstrijd bij Woerden

Verenigingen

HOCKEY • Dit eerste competitieweekend speelde Hisalis Heren 1 op 9 september een uitwedstrijd tegen Woerden. Het team van trainercoach Tabe Roggeveen is dit seizoen uitgebreid met de teruggekeerde Jock Kessler en Jongens A1-spelers Thijs Legel en Tristan Beelen.

Door Caroline van den Bosch

De eerste helft verliep nog wat stroef en Hisalis kwam 1-0 achter. Na rust werd het zelfs 2-0 voor Woerden uit een strafbal, toegekend nadat bij een strafcorner voor Woerden een Hisalis-verdediger achter de keeper de bal met de voet tegenhield.

Hisalis liet het hier echter niet bij zitten, de koppen werden bij elkaar gestoken en het team ging volle kracht vooruit in de aanval. Snel kregen de bezoekers een strafcorner mee. De sleeppush van Sven Cozijn werd echter geblokt door de keeper van Woerden. Maar in de rebound was Hidde Kuiper attent en kon alsnog binnenslaan. Tristan Beelen moest geel incasseren door een wat te drieste actie op zijn man. Kort daarna maakte Bruno Juray de gelijkmaker met zijn velddoelpunt: 2-2.

De stemming werd nog beter toen Kuiper zijn reboundkunstje herhaalde bij de volgende strafcorner en zijn team op 2-3 voorsprong zette. Even leek het nog mis te gaan toen door een slordigheid van Hisalis Woerden alsnog langszij kwam. De spanning was enorm en het publiek van beide kanten leefde mee en genoot van beide fanatieke teams en de doelpunten.

Hisalis zette maximale druk en Jock Kessler haalde in de laatste minuut van de wedstrijd nog een strafcorner voor Hisalis, doordat zijn bal een voet van een Woerden verdediger trof. Sven Cozijn hield het hoofd koel en koos voor zijn sleeppush nu de rechterkant en de bal ging onhoudbaar hoog in het net. De ontlading bij Hisalis was enorm nu het het team was gelukt om in de slotfase nog de volle winst binnen te halen. Deze 3-4 uitslag is een uitstekende seizoensstart voor Hisalis.