De brugklasleerlingen zamelen geld in met het doen van sport en spel. Dat deden ze ook in 2017 en eerdere jaren.
De brugklasleerlingen zamelen geld in met het doen van sport en spel. Dat deden ze ook in 2017 en eerdere jaren. Foto: pr

Brugklassers Fioretti zetten zich in voor Stichting van het kind

Onderwijs

FRANCISCUSDAG • De brugklasleerlingen van het Fioretti College in Lisse en Hillegom gaan zich vrijdag 5 oktober door middel van sport en spel inzetten voor Stichting van het kind.

Een stichting die zich voor kinderen in tehuizen hier in de Bollenstreek inzet. Zij verzorgen voor deze kinderen de mogelijkheid om te sporten/een zwemdiploma te halen, een lang weekend/week op vakantie naar Noordwijk te kunnen en/of gecoacht te worden van hun 16e tot even na hun 18e om de overstap naar alleen wonen en de maatschappij te maken.

De brugklasleerlingen worden in groepen ingedeeld en in deze groepen gaan ze met elkaar de strijd aan voor de meeste stickers, iedere sticker staat voor een bepaald gesponsord bedrag dus hoe meer stickers, hoe meer geld voor Stichting van het kind.

Na afloop van de dag gaan de mentoren dan aan de slag met het tellen van het opgehaalde geld. Hopelijk met een mooi eindbedrag als resultaat.

Als dank voor hun inzet is er voor de leerlingen in de avond een speciaal feest voor alle brugklasleerlingen van het Fioretti College.

Uit de krant