Wethouder Van der Laan kreeg het eerste programmaboekje van Gluren bij de Buren overhandigd.
Wethouder Van der Laan kreeg het eerste programmaboekje van Gluren bij de Buren overhandigd. Foto: Arie in 't Veld

Gluren bij de Buren komt eraan; werkgroep hoopt op meer financiële ondersteuning

Cultuur

LISSE n Er staat een nieuwe editie van het succesvolle evenement "Gluren bij de buren" voor de deur. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober worden tussen 13.30 en 17.30 uur in respectievelijk 27 en 35 woningen de huiskamers vrijgegeven voor alle mogelijke kunstuitingen.

Door Arie in 't Veld

Vanaf 17 september wordt de folder over al die locaties huis-aan-huis bezorgd. Daarnaast liggen ze bij het gemeentehuis, de VVV, de bieb, de Volksuniversiteit en dorpshuis De Meerkoet (want ook Lisserbroek wordt dit jaar bij het event betrokken). Vorige week dinsdag werd het eerste exemplaar overhandigd aan wethouder Jeanet van der Laan.

Van de achtkoppige werkgroep die dit evenement op poten zette, vertelt Hans Hoogervorst dat het voor de vierde keer plaatsvindt. De eerste keer was in het kader van het 50-jarige bestaan van de Poelpolder. Vervolgens waren er 2500 bezoekers in 2016 en 4000 in 2017. Er vinden kinderactiviteiten plaats bij SterkSaam en in plan de Graaf zoals het wijkje in de Poelpolder nog hardnekkig wordt genoemd. "Dit culturele festival bevordert de sociale samenhang," aldus Hoogervorst. "De werkgroep is al vanaf maart met het opbouwen van het programma bezig en ontmoet alleen maar enthousiasme. De deelnemers zijn erg uiteenlopend: een koor met licht verstandelijk beperkten, een accordeontrio, een salsaworkshop, jeugdtheater, portretschilderijen, keramiek, barokmuziek en heel veel meer. Het huiskamerfestival is gratis te bezoeken en wordt 6 oktober geopend in de Poelmarkt door Popkoor Hillegom." Penningmeester Ben van der Aart zegt over de financiën van het evenement dat men net aan de touwtjes aan elkaar heeft weten te knopen. Al was het alleen al vanwege de productie van de 11.000 folders. "We worden financieel ondersteund door bedrijven zoals Makelaardij Chantal Lefeber; Albert Heijn; Dirk van den Broek en China City en gesponsord door Fonds 1818 en "Steunt Toeristisch Lisse". We hopen op meer ondersteuning, onder andere van de gemeente die onlangs een fonds in het leven heeft geroepen om dit soort initiatieven te steunen. En wellicht vrijwillige bijdragen van bezoekers. Dat is nodig om het evenement in de toekomst te kunnen organiseren."

Uit de krant