Het duo Charlie Piggott (accordeon, rechts) en Gerry Harrington (fiddle).
Het duo Charlie Piggott (accordeon, rechts) en Gerry Harrington (fiddle). Foto: pr

Traditionele Ierse muziek in Kasteel Dever

Algemeen

MUZIEK • In samenwerking met Kasteel Dever houdt www.irishtradmusic.nl op 26 september weer een concert met pure Ierse traditionele muziek.

Dit jaar komt het duo Charlie Piggott (accordeon) en Gerry Harrington (fiddle) naar Nederland en België: een duo dat beiden al meer dan 30 jaar de Ierse muziektraditie heeft uitgedragen. Beide artiesten hebben in die tijd uitvoerig opgetreden- zowel solo als in groepsverband - alsook cd's uitgebracht. Samen vormen ze al langer een authentiek duo met een divers repertoire.

Charlie, oorspronkelijk uit Co. Cork, begon op jonge leeftijd al met muziek maken en was een van de oprichters van de populaire folkgroep De Dannan. In die formatie heeft hij opgetreden in onder andere locaties als Carnegie Hall en de Royal Albert Hall. Hij begon zijn carrière als banjospeler, maar heeft op latere leeftijd zich meester gemaakt over de knoppen-accordeon in de karakteristieke C#/D stijl. Zijn spel wordt door Living Tradition omschreven als "(…) uit het hart van de melodie, nimmer slordig of gehaast, maar altijd open en uitnodigend."

Gerry komt uit Kenmare, Co.Kerry, waar hij op jonge leeftijd de Ierse vioolstijl oppakte in een omgeving van invloedrijke spelers als Connie O'Connell en Denis McMahon. In de jaren 90 heeft Gerry twee hoog aangeschreven cd's uitgebracht - één met accordionist Eoin O'Sullivan en een tweede met de Sligo-fluitist Peter Horan. Zijn solo album 'At Home' is een intiem portret van de schoonheid van de Ierse fiddlemuziek waarop hij verschillende regionale speelstijlen met grote zorg combineert.

Charlie en Gerry hebben in 2015 samen het album 'The New Road' uitgebracht wat een fraai voorbeeld is van hun muzikale chemie. In dit concert zullen zij hun muzikale kunnen combineren en u laten ervaren waar het in Ierse traditionele muziek om gaat: genieten van mooie melodieën met een eigen invulling maar altijd met respect naar de meesters uit het verleden.

Kaarten kosten 15,- en zijn direct verkrijgbaar op http://www.kasteeldever.nl.

Uit de krant