De presentatie van het programmaboekje was al een feest, de fotowedstrijd verhoogt de feestsfeer nog meer.
De presentatie van het programmaboekje was al een feest, de fotowedstrijd verhoogt de feestsfeer nog meer. Foto: Annemiek Cornelissen

Fotowedstrijd en -expositie Harddraverij Lisse en omstreken

Algemeen

EXPO • In 29 etalages in Lisse zijn foto's op posterformaat van de Harddraverij tentoongesteld. De foto-expositie is ontstaan op verzoek van HDV-voorzitter Tom Rooijakkers om aandacht te besteden aan 150 jaar Harddraverijvereniging "Lisse e.o" in 2022.

Een commissie van wijze mannen (Rob Verlinden, Luc Brocken, René Stembert en Ad van Zelst) is aan de slag gegaan met het grote fotoarchief dat de HDV in bezit heeft. Een deel hiervan is geschonken door voorheen Foto Milo en de laatste jaren zijn fotografen druk bezig om de feestweek vast te leggen. Samen met Eva Rusman van Dorpshart Lisse zijn de winkeliers aangeschreven. In totaal doen 29 winkels mee. Alle foto's van de komende jaren worden geëxposeerd en geveild in 2022 en hoe meer winkeliers meedoen, hoe meer foto's er in 2022 beschikbaar zijn.

Wat te doen: in de etalages van deelnemende winkeliers in Dorpshart Lisse staat één historische foto van de feestweek, plus een bordje met informatie over de foto én een omcirkeld nummer. Noteer de nummers van alle foto's die u ziet en tel deze getallen bij elkaar op. Mail de uitkomst (de som van de getallen) samen met uw naam, adres en telefoonnummer naar: info@dorpshartlisse.nl vóór zaterdag 29 september. Of lever de uitkomst in bij de VVV met uw naam, adres en telefoonnummer o.v.v. Fotowedstrijd HDV. Meer info op www.hdv-lisse.nl en www.dorpshartlisse.nl.

Uit de goede oplossingen worden 3 winnaars geloot. Zij krijgen cadeaubonnen, te besteden in het dorpshart.

Deelnemende winkeliers met foto: Lemon Hill - SNS Bank - Slaapkenner Lisse - AKO - Favors! - Hema - Antieke Prenten - B&O - Johan van Stijn - Telecombinatie Luijk - Albert Heijn - Wol en Zo - Bril Jan't - Merano Mannenmode - Norah - Feel Your Web - L.J.Sport- Liss'Kids - Deco Home - Rabobank - Schulte Herenmode - Floralis, Huis van Cultuur - Grimbergen boeken - Topday Wedding & Partyproducts - Hestia Interieur en Design - Dierenspeciaalzaak Discus - Wilbrink & V.d. Vlugt Makelaars - Giant Store Oppelaar Wielersport - Kunsthandel 't Grachthuisje - Bakker Van Maanen Blokhuis.

Uit de krant