Op het perceel dat vrijkomt, kunnen zes villawoningen worden gebouwd.
Op het perceel dat vrijkomt, kunnen zes villawoningen worden gebouwd. Foto: pixabay

Negen ton voor zes bouwkavels

Politiek

NIEUWBOUW • Eind dit jaar verhuist de Josephschool naar de verderop aan de Achterweg gelegen nieuwbouw. Op de hoek met de Lindenlaan komt dan een perceel vrij waarop zes kavels voor villabouw kunnen worden gerealiseerd. Als dit lukt ontvangt de gemeente daarvoor negen ton.

Door Arie in 't Veld

In de vergadering van de commissie ruimte zei raadslid Jeanet Loos (CDA) dat aan de raad wordt voorgesteld een aanvullend krediet van 243.000 euro beschikbaar te stellen ter voorbereiding van het ontwikkelen van de bouw. "U heeft inmiddels een ongevraagde bieding van een nu onbekende lokale partij ontvangen, maar waarom besteedt het college dit niet nationaal aan voor het verkrijgen van een hogere opbrengst? En ook als er voor zes woningen wordt gegaan moeten elders 1,8 sociale woningen uiterlijk in 2019 gerealiseerd worden. Is daar geld voor?"

Behoud bomen
Bas van Riel (D66) zei over dit plan dat kan worden uitgegaan van een opbrengst van negen ton en behoud van de omliggende bomen, hetgeen positief is.

Wethouder Jeanet van der Laan merkte op dat men was ingegaan op een niet-gevraagd bod omdat dit voldeed aan de toetsing. "De partij heeft bekendheid in de plaatselijke markt en is bereid ook te investeren in extra duurzaamheid, zoals gasloos bouwen. Als het bod niet voldoet, zal het nationaal worden aanbesteed."

Volgens enkele commissieleden is het in principe mogelijk dat uit de landelijke aanbesteding een koper naar voren komt die bereid is meer te betalen en ook aan alle gestelde eisen wil voldoen. Men is niet ingegaan op de vraag van Loos over het bouwen van 1,8 sociale woningen in het kader van dit plan elders in Lisse.

Uit de krant