Deelnemers krijgen voorlichting over de nieuwste verkeersregels en rijden in hun eigen auto samen met een instructeur een rit door de omgeving.
Deelnemers krijgen voorlichting over de nieuwste verkeersregels en rijden in hun eigen auto samen met een instructeur een rit door de omgeving. Foto: pixabay

Opfrisdag rijvaardigheid senioren

Algemeen

VERKEER • De gemeente Lisse organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus Rijvaardigheid voor inwoners van 65 jaar en ouder in het bezit van een B-rijbewijs.

Doel van de cursus is praktische tips geven zodat men zo lang mogelijk veilig auto kan blijven rijden. Tijdens de opfrisdag krijgt men gedurende een uur voorlichting over de nieuwste verkeersregels. Na afloop krijgen deelnemers gratis een boekje mee met alle geldende verkeersregels en -tekens. In de eigen auto maakt men met een ervaren instructeur een rit door de omgeving en krijgt men praktische tips mee om zo lang mogelijk veilig mobiel met de auto te blijven. Ook het nieuwe rijden (milieubewust en energiezuinig) wordt besproken. Tevens maakt een ogen- en reactietest deel uit van het programma. De kosten bedragen 15 euro per persoon, dit is inclusief 2 consumpties.

De cursus wordt gehouden in de kantine van FC Lisse, Spekkelaan 1, 2161 GH Lisse. Men kan inschrijven voor de ochtendsessie van 8.30 tot 12.00 uur of de middagsessie van 13.00 tot 16.15 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 22 november bij dhr. C. van Sluis: 06 2417 5416 of per mail: VVN_Lisse_vz@kpnmail.nl.

Uit de krant