In Hoevelaken wist Hisalis op het eind nog een punt te pakken. De doorweekte teams waren aan elkaar gewaagd.
In Hoevelaken wist Hisalis op het eind nog een punt te pakken. De doorweekte teams waren aan elkaar gewaagd. Foto: pr

Heren Hisalis 1 ontsnappen uit aan nederlaag

Verenigingen

HOCKEY • Hisalis reisde zondag in de regen af naar Hoevelaken en die bleef de rest van de dag gestaag vallen. Toch was de stemming optimistisch, want Hoevelaken had nog geen punten gehaald terwijl Hisalis de volle 6 punten al had staan na twee gewonnen wedstrijden.

Door Caroline van den Bosch

Maar Hoevelaken bleek een taaie ploeg en het spel ging in de eerste fase gelijk op. Na een verkeerde terugspeelbal van Hisalis kwam de thuisploeg op voorsprong. Hoevelaken zette zelfs nog een tandje bij en de bezoekers hadden het moeilijk. Dirk Jan Remmerswaal brak nog wel fraai door de linies en Hidde Kuiper maakte met keihard schot op doel een kuil in de paal maar de bal ging er niet in.

Glijpartijen
Kort in de tweede helft werd het zelfs 2-0 voor Hoevelaken door een strafcorner. Het veld was nogal glad door de weersomstandigheden en er waren diverse glijpartijen. Hisalis begon wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg een strafcorner mee. De bal werd gestopt door de keeper van Hoevelaken, Hidde Kuiper stond klaar om in de rebound te scoren, maar werd gehinderd door een verdediger van de thuisclub. De strafbal waar om gevraagd werd, werd echter niet gegeven. Kort daarna gaf Bruno Juray een voorzet op Remmerswaal, die bereikte Kuiper die de 2-1 kon scoren.

Bal op de stip
De doorweekte teams zetten alles op alles in de slotfase: Hoevelaken om de winst vast te houden en Hisalis om nog een punt te pakken. In de laatste minuut kreeg opnieuw Remmerswaal een goede scoringskans maar hij kreeg een duw in de rug van een verdediger van Hoevelaken. Nu ging de bal wél op de stip en specialist Sven Cozijn aarzelde niet en haalde met zijn doelpunt het gelijkspel en het verdiende punt binnen. Door verlies en gelijkspel van de top drie staat Hisalis nu gedeeld op de eerste positie met Hoorn: de top 5 van dit seizoen lijkt aan elkaar gewaagd.

Uit de krant