Voor de uitgifte van de pakketten maakt de Voedselbank gebruik van het Franciscus Huis bij de Agathakerk, maar voor de inbreng van levensmiddelen zoekt men nog naar een oplossing.
Voor de uitgifte van de pakketten maakt de Voedselbank gebruik van het Franciscus Huis bij de Agathakerk, maar voor de inbreng van levensmiddelen zoekt men nog naar een oplossing. Foto: archief (Arie in 't Veld)

Voedselbank zoekt nieuw onderkomen

Algemeen

RUIMTE • Voedselbank Lisse is nog steeds op zoek naar een nieuw onderkomen.

Door Arie in 't Veld

Wat betreft het uitdelen van de voedselpakketten lijkt men een definitieve ruimte gevonden te hebben in het Franciscus Huis bij de Agathakerk, maar voor de inbreng van de goederen is men afhankelijk van een grotere ruimte. Die was er eerst in een veilinghal en daarna in een pand op Meer en Duin dankzij een ondernemer. Deze heeft echter te kennen gegeven de ruimte weer zelf nodig te hebben en dus dreigt de Voedselbank op straat te komen staan. Aan wethouder Jeanet van der Laan werden hierover door raadsleden vragen gesteld. Zij antwoordde daarop dat er geen plicht bij de gemeente is om voor een nieuwe locatie te zorgen, omdat de voedselbank niet is opgenomen in het accommodatiebeleid. "Inmiddels heeft de gemeente wel samen met de Voedselbank een algemene oproep gedaan of iemand een nieuw onderkomen beschikbaar wil stellen voor de Voedselbank."

Uit de krant