Heren 1 Hisalis domineert Catwijck thuis: 5-0

Verenigingen

HOCKEY • Het eerste herenteam van Hisalis ontving zondag 30 september streekgenoot Catwijck. Er was veel publiek gekomen om deze streekderby te bekijken en ook de teams hadden er zin in.

Door Caroline vd Bosch en Laura Vos

Al na korte tijd werd de score door Hisalis geopend. Boudewijn Broersen liep een zogenaamd 'banaantje': hij liep langs de rechterlijn van het veld door met de bal en gaf langs de achterlijn opkomend een pass richting strafbalstip. De mee opgekomen rechtsvoor Jurriaan Beelen kwam op snelheid voor zijn verdediger en tipte de bal attent in de linker korte hoek. Daarna maakte Broersen de 2-0 met zijn befaamde keiharde slag uit de strafcorner.

Na rust werd het 3-0 na een verzorgd een-tweetje tussen opnieuw Broersen en Hidde Kuiper. Het vierde doelpunt van Hisalis werd terecht afgekeurd omdat Dirk Jan Remmerswaal de bal bij zijn strafcorner boven de plank insloeg. Die score kwam alsnog op het bord toen Boudewijn Broersen met een strakke pass Kuiper bereikte die de 4-0 kon intikken. Sam Hoekstra maakte de stand rond door zelf ruimte te creëren om met een backhandslag in te slaan: eindstand 5-0.

De uitslag had nog verder kunnen oplopen door enkele levensgrote kansen voor Deniz de Jong en Matthijs Wijling, maar deze werden niet verzilverd. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Catwijck nog wat druk te zetten en kreeg enkele strafcorners mee. Maar Maarten Knaap, invallende keeper van Hisalis Veteranen, hield het hoofd koel en zijn doel schoon. Hisalis Heren 1 met trainercoach Tabe Roggeveen speelde een zeer verzorgde en gecontroleerde wedstrijd en behoudt de eerste plaats in de competitie.

Dames 1 verliest
Hisalis Dames 1 moest ook thuis tegen Catwijck. Na een slordige 20 minuten stond de score op 0-2 voor Catwijck. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam Hisalis meer in het spel. Helaas was het niet voldoende om de wedstrijd om te buigen. Na de 0-3 van Catwijck kon Hisalis wat terug doen: op slag van rust wist Jolien van Schieveen te scoren vanuit een strafcorner.

In de tweede helft probeerde Hisalis de achterstand goed te maken door sneller en actief hockey. Ondanks mooie reddingen van keepster Laura Vos, wist Catwijck nog de 1-4 te scoren. In de laatste 10 minuten wist Hisalis vaker de achterhoede van Catwijck onder druk te zetten; dit was echter te laat. De eindstand bleef 1-4.