Boerenzoon Stefan Duineveld werd verkozen tot Mister Augustus van de allereerste Boeren Kalender.
Boerenzoon Stefan Duineveld werd verkozen tot Mister Augustus van de allereerste Boeren Kalender. Foto: pr

Lissese Stefan Duineveld uitgeroepen tot Mister Augustus van De Boeren Kalender

Algemeen

MODEL • Manege 't Ruiterkamp in het Twentse Bathmen stond vrijdagavond 5 oktober in het teken van de releaseparty van De Boeren en De Boerinnen Kalender. Honderden vrienden, familie en kennissen verzamelden zich bij de manege om de 29 boeren en boerinnen te zien shinen op de catwalk. Voor Stefan Duineveld het moment dat hij werd benoemd tot Mister Augustus van De Boeren Kalender 2019.

De releaseparty was voor de modellen, de bezoekers en de organisatie een topavond. Na een middag vol voorbereidingen stroomde de manege vol met bezoekers. Nadat iedereen vol spanning heeft gewacht op de presentatie van de modellen, opende initiatiefnemer Stef Bloo de avond met inspirerende woorden. Na een geweldige opkomst, onder begeleiding van de zangkusten van een van de boerinnen, namen de boeren en boerinnen hun plaats op het podium. Het moment waarop iedereen te horen kreeg in welke maand hun foto te zien is. Stefan: "Ik heb echt een superdag gehad. Ondanks de spanning is alles goed verlopen. En ben ik ook trots op mijn plaats in de kalender. Volgend jaar augustus kunnen jullie de hele maand van mijn foto genieten, haha."

Aandacht voor het boerenleven
De Boerinnen Kalender bestaat al een paar jaar, en toen Stefan vorig jaar de oproep voor de allereerste Boeren Kalender hoorde, besloot hij zich direct aan te melden. Na de 111 aanmeldingen werd hij geselecteerd voor de castingdag waar hij samen met 24 andere enthousiaste boerenjongens kon laten zien wat ze in huis hadden. Het resultaat mag er zijn, want Stefan is uitgekozen als boerenmodel voor De Boerenkalender en heeft op Melkgeitenboerdij Veelers zijn foto mogen schieten.

Trotse boerenzoon
Stefan: "Als boerenzoon weet ik maar al te goed welke vooroordelen er over boeren bestaan. Door middel van mijn deelname wil ik graag wat tegengas bieden en benadrukken dat boeren wel degelijk een hart hebben voor hun dieren. Daarnaast is zo'n foto op De Boeren Kalender ook gewoon een leuk aandenken voor later."

Uit de krant