Ardemus Saxofoon Quartet
Ardemus Saxofoon Quartet Foto: Marco Borggreve

Ardemus Saxofoon Kwartet in het Koetshuis

Cultuur

CONCERT • In de serie klassieke concerten in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt op dinsdag 16 oktober het Ardemus Saxofoon Kwartet op. Het speelt arrangementen voor vier saxofoons.

Op het zeer gevarieerde programma staat muziek van onder andere Händel (delen uit 'Water Music'), Pärt, Debussy, Gershwin en Piazzolla. Het Ardemus Saxofoon Kwartet werd opgericht in 2014 door vier studenten van het Amsterdams Conservatorium en bestaat uit Lisa Wyss (sopraansaxofoon), Lovro Mercep (altsaxofoon), Jenita Veurink (tenorsaxofoon) en Yo-yo Su (baritonsaxofoon). Sindsdien heeft het kwartet diverse prijzen gewonnen bij nationale en internationale concoursen, waaronder het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2016). Ook speelden ze in toonaangevende concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Lisinski Hall in Zagreb en Izumi Hall in Osaka. Vorig seizoen was het kwartet finalist in de Dutch Classical Talent Award Competition. Om hun muzikale ideeën verder te verfijnen, studeert het Ardemus Kwartet dit jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) bij Marc Danel.

Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl / cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch (0252) 465555.

Uit de krant