Dominique Hoogendoorn in actie. Foto: Christopher Olie

Dames 1 Hisalis verliest uit met 0-4 van Purmerend

Verenigingen

HOCKEY • Het was 14 oktober heerlijk weer en een mooie dag voor een potje hockey door Dames 1 Hisalis  op het waterveld van Purmerend.

Door Saskia Joosten

Tijdens de voorbespreking werd er nog even teruggeblikt op de wedstrijd van vorig jaar tegen Purmerend, voor de beker. Hisalis kwam toen binnen 30 seconden op 1-0 achterstand, vanwege een vroege scoop van Purmerend over de ploeg van Lisse waarna hun spits kon scoren.

Om kwart voor 1 klonk het startsignaal en ja hoor, daar was de bekende scoop! Maar ditmaal startte Hisalis scherp, onderschepten de bal en begonnen direct aan een mooie aanval. De eerste tien minuten speelde Hisalis sterk. Ze waren alert, fel en wisten elkaar met korte passes goed te vinden. Na een sterk begin zakte Hisalis wat in en gingen ze de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust konden de dames zich niet helaas herpakken en was Purmerend in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. De uiteindelijk uitslag werd 4-0.