Heren 1 van The Flags heeft het voor elkaar: promotie naar de 1e klasse. Dat is bij de Lissese honkbalclub nog nooit eerder gebeurd.
Heren 1 van The Flags heeft het voor elkaar: promotie naar de 1e klasse. Dat is bij de Lissese honkbalclub nog nooit eerder gebeurd. Foto: Eric van Wieringen

The Flags Honkbal Heren 1 uit Lisse dwingt promotie naar 1e klasse af

Algemeen

HONKBAL • Er was 14 oktober een beslissingswedstrijd nodig om te bepalen of The Flags Honkbal Heren 1 team uit Lisse of de Saints uit Rotterdam uiteindelijk zou gaan promoveren naar de eerste klasse Honkbal. In de reguliere competitie was de eindstand tussen deze teams gelijk gebleven.

Deze alles bepalende wedstrijd moest op een onpartijdig veld worden gespeeld. De honkbalbond KNBSB had het veld van Catch uit Voorburg hiervoor aangewezen. In groten getale waren de supporters van beide teams naar deze lokatie afgereisd om hun spelers te steunen. 
Na een gelijkwaardige strijd in de eerste innings waarbij de punten door beide teams gelijkmatig werden verdeeld, kwam uiteindelijk The Flags in de zesde inning op dreef. Na rake klappen en goed veldwerk werd Saints verslagen met 17-7 in 7 innings.
Voor het eerst in de geschiedenis van The Flags promoveert het honkbalteam uit Lisse naar de 1e klasse, een historisch moment voor Lisse. Nooit eerder is een honkbalteam uit Lisse zo hoog in de competitie gekomen! Voor een club met een relatief klein ledenaantal een fantastische prestatie. 
De overwinning werd uitbundig gevierd met de nodige champagne. De nieuwe honkbalcompetitie start volgend jaar april. The Flags heeft honk- en softbalteams voor jong en oud. Kom gerust eens kijken op het sportpark Specke op Spekkelaan in Lisse. Ook als u als sponsor een rol wilt gaan vervullen in deze club, waar het plezier in de sport de boventoon viert.

Uit de krant