Afbeelding
Foto: pr

Saxofonist Tom Beek vertelt over ultieme jazzfilm

Cultuur

MUZIEK • In het kader van de laatste dinsdag komt Tom Beek, een vooraanstaand Nederlands saxofonist, op 30 oktober exclusief naar Floralis. In tegenstelling tot de aangekondigde film op de website wordt de film Round Midnight met Dexter Gordon gedraaid.

Alvorens de film start vertelt Tom over deze ultieme jazzfilm uit 1986. Ook speelt hij stukken hieruit. Komt het romantische beeld dat wij doorgaans hebben van jazzmusici wel overeen met de werkelijkheid? Welke rol speelt racisme in de zwarte muziek? Speelt de hoofdrolspeler nu zichzelf of is dit een fictief persoon? Wordt er echt live gespeeld in de film? Wat maakt deze film bijzonder? Hoe kijken jazzmuzikanten zelf naar zo"n film?

Beek, de van oorsprong Leidse muzikant — een graag geziene gast in het theater — geeft antwoorden en vertelt een paar prachtige inside stories over deze film. Een must voor liefhebbers van jazz en Franse films. Zoals regisseur Bertrand Tavernier zegt: "Er is in de Franse cinema nog veel meer te beleven dan alleen de Nouvelle Vague."
Aanvang van de film in Floralis is 15.00 uur. Toegangsprijs: 10 euro, incl koffie/thee vooraf. Kaartverkoop: online (floralislisse.nl of aan de kassa van Floralis.

Uit de krant