Kledingbank Teylingen al vijf jaar actief | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: pixabay)

Kledingbank Teylingen al vijf jaar actief

SASSENHEIM • Door de toenemende bekendheid zijn er ook steeds meer klanten voor de Kledingbank Teylingen. De gratis winkel voor gezinnen en alleenstaanden bestaat deze maand vijf jaar. Op zaterdag 10 november is er van 10.00 tot 12.00 uur een kledingbeurs.

Half oktober 2013 ging de stichting Kledingbank Teylingen van start. Mensen die om wat voor reden dan ook niet in staat zijn kleding te kopen, kunnen bij de kledingbank terecht. Gezinnen en alleenstaanden zijn de doelgroep. Door de toenemende bekendheid zijn er ook steeds meer klanten. De klanten komen nu uit de hele Duin- en Bollenstreek. Aan de ene kant fijn dat de kledingbank ondersteuning kan geven aan mensen met weinig tot geen geld om kleding aan te schaffen. Anderzijds is de noodzaak daartoe minder leuk.

Wat doet de Kledingbank Teylingen? "Wij geven kleding een tweede kans", vertelt Eric Marsman, vrijwilliger bij de Kledingbank. "Kleding die niet meer gedragen wordt, verstrekken wij gratis aan mensen die daar dolgelukkig mee zijn. Met zo'n 30 vrijwilligers wordt ingeleverde kleding gesorteerd en in de winkel verstrekt. Alles hangt keurig op maat. Zo is voor klein en groot de kleding makkelijk te vinden."

Kleding inleveren
Met de verandering van het seizoen wordt bij veel mensen de kledingkast gewisseld. Vaak komt dan kleding naar voren die een nieuwe kans mag krijgen. Kleding inleveren kan iedere dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. De Kledingbank is te vinden achter de brandweergarage (Parklaan 176d) in Sassenheim.

Kledingbeurs
Marsman: "Ook wij houden bij het verstrekken van kleding rekening met seizoenen. Daardoor gaat ook bij ons een paar keer jaar kleding van het vorige seizoen van de rekken. Omdat er geen opslag is, wordt dan een seizoenswissel-verkoop gehouden."

De kledingbeurs is op zaterdag 10 november van 10.00 tot 12.00 uur. "Iedereen mag dan langskomen en elk kledingstuk is dan te koop voor de 2 euro. Geld dat wij gebruiken om sokken en ondergoed te kopen. Daarnaast is een deel voor de lopende huisvestingskosten. Kom langs om te kijken, of gewoon even kennis te maken."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>