De tentoonstelling met werk van Anton Koster trok een veel bezoekers richting De Zwarte Tulp.
De tentoonstelling met werk van Anton Koster trok een veel bezoekers richting De Zwarte Tulp. Foto: Ruth Eppink

Museum de Zwarte Tulp zoekt vrijwilligers

Algemeen

MUSEUM • Cultuurhistorisch museum De Zwarte Tulp organiseert op 10 november een vrijwilligersmarkt. Het museum draait vrijwel volledig op vrijwilligers. Door groei en 'pensionering' van enkele vrijwilligers zijn er vacatures ontstaan. Tijdens de vrijwilligersmarkt kun je je informeren over het werken bij het mooiste museum van de Bollenstreek.

Het museum zoekt vrijwilligers voor onder andere de financiële administratie, de facilitaire dienst, depot- en collectiebeheer en fondsenwerving. Daarnaast hebben we plaats voor een redacteur voor ons magazine MuseumPraat, dat twee keer per jaar verschijnt. Verder kunnen we altijd extra gastheren en -vrouwen gebruiken.

Museum de Zwarte Tulp is in 1982 opgericht om huidige en toekomstige generaties een beeld te geven van de geschiedenis van de bollenteelt in het algemeen en de teelt in de Bollenstreek in het bijzonder. Sinds de verbouwing van vijf jaar geleden besteedt het museum ook steeds meer aandacht aan bollen-gerelateerde kunst.

In 2017 trok De Zwarte Tulp voor het eerst in zijn bestaan meer dan 10.000 bezoekers dankzij de tentoonstellingen over het werk van William Morris en de expositie van schilderijen van de "bollenschilder" Anton L. Koster. Voor 2018 staat de bezoekersteller nu al ruim boven de 10.000.

Museum de Zwarte Tulp heeft de ambitie om van een streekmuseum uit te groeien tot een museum met een landelijke uitstraling. De hulp van enthousiaste vrijwilligers is daarbij essentieel. Wilt u meer weten over Museum de Zwarte Tulp en de mogelijkheden om er aan de slag te gaan als vrijwilliger? Kom dan op 10 november tussen 14.00 en 16.00 uur naar het museum.

Uit de krant