Afbeelding
Foto: pr

Open Ateliers Stichting Lisser Ateliers '89

Activiteiten

KUNST • In het kader van de Nationale Kunstweek zijn dit jaar in Lisse o.a. de ateliers geopend van de kunstenaars die werkzaam zijn bij de Stichting 
Lisser Ateliers '89.

Op 17 en 18 november gaan de deuren open van de ateliers van Frans en Truus van der Veld (beeldhouwers - een dag open), Anneke van Kesteren (kunstschilder) en Hein Vandervoort (kunstschilder). 
Alle kunstenaars werken hier al sinds 1989. In 2001 werd het complex door een grote brand deels verwoest maar sinds een geruim aantal jaren zijn ze hier actief in een ander atelierpand op dezelfde locatie. Naast autonoom werk wordt er ook schilder- en beeldhouwles gegeven.

Dit weekend ligt de focus op het eigen werk van de kunstenaars. Het werk van Frans en Truus is divers en bekend in de regio en daar buiten. Veel beelden van hun hand zijn te vinden op pleinen en in parken. Vaak wordt er in opdracht gewerkt ook voor kleinere beelden. De schilderijen van Anneke hebben vaak te maken met natuur en de laatste jaren komen specifiek bomen regelmatig in haar werk voorbij. Ook zij werkte vaak in opdracht. Het werk van Hein Vandervoort richt zich op dit moment op details uit oude polaroidfoto's en dia's die hij uit bestaande beelden haalt en in nieuwe context plaats. Recentelijk komen schemerlampen en lichaamsdelen in zijn werk voorbij en laten nieuw licht schijnen op zijn kijk op het schilderen. Zijn werk is in diverse collecties te vinden.

Stichting Lisser Ateliers '89 is gelegen aan de Ooievaarstraat 27a in Lisse en is 17 - 18 november te bezoeken van 11.00 - 17.00 uur.

Uit de krant