Gemeentehuis ontvangt jubilerende bruidsparen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het was een drukte van belang met twaalf echtparen die iets te vieren hadden.
Het was een drukte van belang met twaalf echtparen die iets te vieren hadden. (Foto: A. in 't Veld)

Gemeentehuis ontvangt jubilerende bruidsparen

FEEST • Twaalf jubilerende bruidsparen die in september en oktober 50 jaar of langer waren getrouwd, zijn vorige week maandag op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Spruit.

Door Arie in 't Veld

Het is de tweede keer dat dit op deze schaal gebeurt en dat is natuurlijk heel anders dan dat de burgemeester bij al die paren individueel op bezoek gaat. Het plezier was er bepaald niet minder om, want het werd een geanimeerde bijeenkomst, waarbij bestaande banden werden verstevigd en nieuwe banden aangeknoopt. En dus allemaal Lissers, die elkaar veel te vertellen hadden over vroegere jaren, maar natuurlijk ook over hoe het hen in de nieuwe tijd vergaat. Bruidsparen ook waarvan de basis veelal werd gelegd op een van de vele dansavonden die ongeveer een halve eeuw geleden werden georganiseerd, maar ook bijvoorbeeld tijdens de feestelijkheden in september. Met name de kermis en bijbehorende feestavonden. Burgemeester Spruit wisselde met de bruidsparen van gedachten en vernam het nodige over ieders wel en wee en uiteraard werd een toost uitgebracht.

De kroon werd deze middag gespannen door Jaap en Jo Augustinus die 65 jaar zijn getrouwd en wat hen betreft nog een flink aantal jaren met elkaar verder kunnen gaan. In de groep 60 jaar getrouwd waren dat Rezi en Harry van den Berg en Greet en Piet Faas. Het grootste deel van het jubilerende gezelschap bestond uit echtparen die al 50 jaar in de echt verbonden zijn. Dat waren Ans en Gerrit Verhaar; Marie en Gerard Caspers; Wim en Toos van Blitterswijk; André en Corrie Meijer; Bert en Matty Langes; John en Janny Vermeulen; Thom en Joke Jorna; Jan en Ita Mijnders en Greet en Theo Edens.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>