Nieuwe brug voor busbaan Schiphol | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Als de nieuwe brug is ligt, hoeven fietsers en wandelaars niet meer per se over de drukke brug over de Ringvaart.
Als de nieuwe brug is ligt, hoeven fietsers en wandelaars niet meer per se over de drukke brug over de Ringvaart. (Foto: Arie in 't Veld)
Kort nieuws

Nieuwe brug voor busbaan Schiphol

REGIO • Gedeputeerde Staten Noord-Holland hebben hun voorkeur uitgesproken voor een lage beweegbare brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek.

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de realisatie van de geplande hoogwaardige busverbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol. Met de aanleg van de HOV-verbinding werken de overheden aan een oplossing om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren. De nieuwe brug is gepland ter hoogte van de Sportlaan in Lisse. Via een lage brugverbinding over de Ringvaart wordt Lisserbroek met Lisse verbonden. Naast de busbaan is er een fiets- en voetpad op de brug voorzien.De nieuwe route van Noordwijk naar Schiphol is naar verwachting in 2022 klaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>