De kleuters van De Waterval kijken al uit naar de komst van de meekijkers!
De kleuters van De Waterval kijken al uit naar de komst van de meekijkers! Foto: pr

Meekijkdagen op Jenaplanschool De Waterval

Onderwijs

ONDERWIJS • In de maand november organiseert Jenaplanschool De Waterval aan de Judith Leijsterstraat in Lisse meekijkdagen. Op deze dagen krijgen ouders en hun kinderen een goed beeld van een normale schooldag op De Waterval. 

"Toekomstgericht onderwijs waarbij 21e eeuwse vaardigheden centraal staan is wat wij op De Waterval belangrijk vinden", zegt directeur Floris van der Klein. "De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ict gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben andere vaardigheden nodig om hierop goed voorbereid te zijn. Naast het feit dat rekenen en taal veel aandacht krijgen, zijn vaardigheden als samenwerken, kritisch denken, ict-vaardigheden en het oplossen van problemen erg belangrijk om bij te brengen."

Maar ook doeltreffend leren staat centraal op De Waterval. Van nature leren kinderen graag en veel. Directeur Floris van der Klein: "Op school moet een kind 'leren leren', dat wil zeggen op een doeltreffende manier zijn geheugen aanspreken. Dat gaat niet voor ieder kind op dezelfde manier. Sommen maken in een schriftje of de jaartallen uit de geschiedenis uit je hoofd leren, werkt voor veel kinderen niet. Door stof te doorleven blijft het vaak veel beter hangen. Dat is de reden dat wereldoriëntatie een grote rol speelt binnen ons onderwijs."

Wil je weten hoe de school dat doet? De beste manier om daar achter te komen is om gewoon eens te komen kijken op De Waterval! Er kan meegekeken worden op maandag 19 november, woensdag 21 november en vrijdag 23 november. Op maandag en woensdag is de deur geopend tussen 9.00 en 12.00 uur. Op vrijdag 23 november kan men zowel van 9.00 tot 12.00 uur als van 13.00 tot 14.30 uur terecht, met om 13.30 uur een viering van de leerlingen. De groepen hebben geen aangepast programma waardoor de bezoekers kunnen ervaren hoe het er dagelijks op De Waterval aan toegaat. Voor meer informatie kan men terecht op www.de-waterval.nl. Aanmelden is niet nodig.

Over Jenaplanschool De Waterval
Jenaplanschool de Waterval aan de Judith Leijsterstraat in Lisse is in 1983 opgericht. De school is een algemeen bijzondere basisschool en maakt als enige school deel uit van de Stichting Jenaplanscholen Bollenstreek (SJB). Bij Jenaplanschool De Waterval staan de zeven Jenaplan-essenties ondernemen, plannen, samenwerken, creëren, presenteren, reflecteren en verantwoorden centraal. Het Jenaplanonderwijs gaat ervan uit dat elk kind uniek is en is gericht op de ontwikkeling van kinderen. Het onderwijs omvat veel meer dan het aanleren van schoolse kennis en vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen. Op Jenaplanschool De Waterval leren kinderen meer.

Uit de krant