Hisalis-speelster Jolien van Schieveen scoorde twee keer.
Hisalis-speelster Jolien van Schieveen scoorde twee keer. Foto: Christopher Olie

Dames 1 Hisalis wint opnieuw en klimt naar 6e plek in de ranglijst: 0-4 winst

Verenigingen

HOCKEY • Hisalis Dames 1 reed zondag 18 november naar Flevoland om een pot te hockeyen.

Door Tess van Bochove

Hisalis had een goede start en behaalde veel kansen. Na tien minuten werd er uit een mooie kans over rechts een strafcorner gehaald. Deze strafcorner sloeg Zoë Duivenvoorden strak in de linkerhoek: 0-1 voor Hisalis. De bezoekers bleven kansen creëren en haalden hier weer een strafcorner uit. Deze sloeg ditmaal Tess van Bochove weer strak in de linkerhoek: 0-2. Hisalis domineerde het spel en was goed bezig gedurende de eerste helft. Dit werd nog even mooi benadrukt met weer een corner. Deze wist Jolien van Schieveen erin te flatsen via een voet van de tegenstander. De dames van Hisalis gingen de rust in met 0-3 voorsprong, dat gaf een goed gevoel!

De tweede helft wist Hisalis het spel weer goed te spelen en dit werd opnieuw beloond met een strafcorner. Jolien van Schieveen wist deze weer te scoren uit een rebound van de keep, hoog in het net. De dames van Lisse namen drie punten mee naar huis met een mooie uitslag van 0-4.