Het winnende team van De Meerbridgers en Sassem Troef-voorzitter Aad Kaandorp (tweede van rechts).
Het winnende team van De Meerbridgers en Sassem Troef-voorzitter Aad Kaandorp (tweede van rechts). Foto: pr

De Meerbridgers pakken Jaap Bruinsma wisselbeker en zijn kampioen Bollenstreek

Algemeen

KAARTEN • Het bridgeteam van De Meerbridgers uit Lisserbroek is dit jaar kampioen van de Bollenstreek geworden. Zij wonnen in een enerverende, spannende maar bovenal gezellige bridgemiddag de felbegeerde Jaap Bruinsma wisselbeker en lieten daarmee de teams van BC Rijnland en BC Het Juiste Bod net achter zich.

De organiserende bridgevereniging Sassem Troef had haar beste beentje voorgezet om deze jaarlijkse happening tot een succes te maken. Om alle verenigingen een kans te geven met de beker naar huis te gaan, was de opzet veranderd. De paren werden naar sterkte volgens de ranglijsten van de Nederlandse Bridgebond ingedeeld. Dat bleek een gouden formule: 13 deelnemende teams vanuit 10 verenigingen uit de Bollenstreek hadden zich aangemeld, zodat zich maar liefst 148 bridgers in De Oude Tol in Sassenheim verzamelden.

Zij werden door Sassem Troef warm onthaald. Ook vanwege het 50-jarig jubileum van deze club werd de bridgemiddag opgeluisterd met heerlijke hapjes. En door de nieuwe formule bleef de wedstrijd tot op het laatste moment spannend. Toen de uitslag rond 17.00 uur bekend werd gemaakt, steeg er een enorm gejuich op uit de hoek waar De Meerbridgers, de verrassende winnaars van het Jaap Bruinsma toernooi, aan het naborrelen waren. Sassem Troef-voorzitter Aad Kaandorp kondigde bij het uitreiken van de beker alvast aan dat de nieuwe formule zeker zal worden gehandhaafd.

De winnende paren in de verschillende groepen bij het Jaap Bruinsma toernooi:

A-lijn: Noord Zuid Hans Tanke en Gerrit van der Velde (BC Sassem Troef) en Oost West Aad Kaandorp en Peter Staats (BC Sassem Troef)

B-lijn: Noord Zuid Henk Hoeckx en Els Mens (BC Voorhout) en Oost West Liesbeth van Winssen en Paul Stol (BC Sassem Troef)

C-lijn: Noord Zuid Adri van der Beek en Plony Wassenaar (BC De Wasbeek) en Oost West Joop Kortselius en Arie Maij (BC Rijnland)

D-lijn: Noord Zuid Cornelie Jansen en An van Zetten (BC Voorhout) en Oost West Jaap en Marieke van Beelen (BC De Brug)

E-lijn: Noord Zuid Jan Noordam en Ruud Bakker (BC De Meerbridgers) en Oost West Sef Hermans en Fred Hurkmans (BC De Meerbridgers).

Uit de krant