'Olifantenpaadje' op vernieuwde Haven | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Geen echte olifanten in Lisse, wel een olifantenpaadje bij de Haven. Dat is een afstekertje, een niet-officieel fiets- of wandelpad dat onbedoeld door gebruikers van de reguliere fiets- en wandelpaden in de loop van de tijd wordt gecreëerd.
Geen echte olifanten in Lisse, wel een olifantenpaadje bij de Haven. Dat is een afstekertje, een niet-officieel fiets- of wandelpad dat onbedoeld door gebruikers van de reguliere fiets- en wandelpaden in de loop van de tijd wordt gecreëerd. (Foto: pixabay)

'Olifantenpaadje' op vernieuwde Haven

LISSE • In de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur vroeg Vincent Scheurwater van de SGP/CU vorige week donderdag wat er gedaan kan worden aan het 'olifantenpaadje' op de vernieuwde Haven/Grachtweg.

Door Arie in 't Veld

"Als fietsers en scooterrijders nu vanaf de Ruishornlaan komen en oversteken, snijden ze de bocht af (een olifantenpaadje dus) en steekt men over richting Floralis om vervolgens richting Molenstraat te rijden. En dan maakt het niet uit wie daar loopt of rijdt, want men kachelt daar op de fiets gewoon door. Dit is vanaf het begin aan de orde van de dag en de vraag is nu of er naar gekeken kan worden."

Wethouder Kees van der Zwet weet dat het onderwerp in het verleden speelde en zal dit meenemen, maar een oplossing is er nog niet. Martijn Tibboel van de VVD vroeg Scheurwater wat hij denkt dat de mogelijkheden zijn. Scheurwater daarover: "De oplossing lijkt me redelijk makkelijk. Er zijn nu twee oversteken in een rare bocht en op een rare plek. Eén van die oversteekplekken, de rechter, sluiten betekent dat men links moet oversteken waar ook de auto's rijden en dan keurig rechts naar de Molenstraat kan rijden."

Guus Mesman van de PvdA zei over het probleem dat dit vlak na de oplevering al aan de orde is gesteld. "Maar de toenmalige wethouder vanuit uw SGP/CU-fractie zei toen dat dit zich wel vanzelf zou gaan zetten. In mijn ogen is het een fout ontwerp. Je moet oversteken daar waar auto's ook gaan." Wethouder Kees van der Zwet zei dat het hier om een verblijfsgebied gaat zonder vrijliggende fietspaden. "Olifantenpaden zullen er altijd zijn, maar we gaan hieraan aandacht besteden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>