De juffen Riana en Jennifer onthulden samen met de leerlingen Peer en Sverre de nieuwe naam.
De juffen Riana en Jennifer onthulden samen met de leerlingen Peer en Sverre de nieuwe naam. Foto: Esther Akerboom

Nieuwe naam IKC onthuld

Algemeen

LISSE • Kwam het tijdens de aftrap van de bouw in april met bakken uit de hemel, tijdens de viering van het hoogste punt was het bloedheet en toen afgelopen vrijdag de naam van het nieuwe Integraal Kind Centrum bekend werd gemaakt, was het barstenskoud. Maar de zon zorgde voor een feestelijk tintje.

Door Esther Akerboom

Alle leerlingen van de St. Josephschool verzamelden zich op het nieuwe schoolplein, wat al aardig vorm krijgt en er veelbelovend uitziet. Wethouder van onderwijs Jeanet van der Laan was al binnen wezen kijken. "Het is prachtig, alles ziet er mooi uit. En het is ook wel een beetje spannend, vinden jullie niet?", vroeg zij aan de kinderen, die met een enthousiast Jaaaa antwoordden. Zij zei zeker te weten dat de kinderen het erg leuk zullen gaan vinden. Directrice Monique van Steijn sprak ook lovend over het nieuwe pand. "Alles wordt mooi, de speelplaats is het nu al. In het gebouw is heel wat gebeurd en we krijgen alles nieuw, tafels, stoelen, borden. Er is heel wat ruimte voor heel veel kinderen om samen allerlei leuke dingen te doen. Omdat het niet alleen voor jullie, maar ook voor baby's en peuters is, kunnen we het dus geen school meer noemen."

Aan juf Riana, juf Jennifer en de leerlingen Peer en Sverre was het daarop de eer om de nieuwe naam van het IKC, dat zowel de nieuwe St. Josephschool als de kinderopvang herbergt, te onthullen: Kindercampus Joseph. "Zien jullie die mooie vlinder? Al die mooie kleurtjes komen in het gebouw terug", verklapte de directrice. "En op Kindercampus Joseph zijn alle kinderen welkom." De kinderen waren aardig onder de indruk en kregen nog een vlaggetje mee met de naam en het logo om thuis te laten zien.

Uit de krant