Afbeelding

Lezing door Dorotheé Albers in de Lisser bibliotheek

Cultuur

BOEKEN • In de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A is zondag 9 december Dorothée Albers te gast. Zij vertelt om 13.30 uur over haar nieuwe boek 'Zeemansgraf voor een kort verhaal'.

Deze geraffineerde roman gaat over drie generaties, drie musici. Moeder, zoon en kleindochter ontmoeten elkaar nooit, maar alle drie geven ze alles voor de muziek en stellen de hoogste eisen aan zichzelf. Oefenen, oefenen, oefenen, het kan altijd beter. Wat Jet, Jurre en Fine verbindt is hun talent. Hoe komt het dat talent behalve een gave ook een kwelling kan zijn? Vaak lijkt het erop dat zo'n bijzondere eigenschap de liefde en het gewone leven in de weg staat.

Dorothée Albers (Vlijmen, 1966) studeerde Franse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en was aansluitend vijftien jaar werkzaam in de culturele sector, onder andere bij de NOS. Ze volgde daarna een opleiding aan de Schrijversvakschool. Sinds 2011 werkt Albers als docent en trainer creatief schrijven en als schrijfcoach. 'Zeemansgraf voor een kort verhaal' is haar literaire debuut. 

Cultureel podium in de bibliotheek in Lisse
De bibliotheek in Lisse is van oktober 2018 tot en met maart 2019 elke zondagmiddag open van 12.00 tot 16.00 uur. Bijna elke zondag wordt in de bibliotheek een lezing of activiteit georganiseerd. Meer informatie over de activiteiten op de 'Zondagen in Lisse' is te vinden via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Uit de krant