Afbeelding
Foto: pr

Kerstconcert Jubilate in Engelbewaarderskerk

Algemeen

ZANG • Wat is er mooier dan de kerstdagen in te luiden met een sfeervol kerstconcert van mannenkoor Jubilate? De mooiste traditionele kerstliederen, maar ook moderne Christmas Carols zullen ten gehore worden gebracht. De prachtige akoestiek van de Engelbewaarderskerk zal er voor zorgen dat dit een onvergetelijk muziekfeest wordt. Het concert is zaterdag 22 december om 15.30 uur en duurt een uur. De kerk is open vanaf 14.45 uur.

Jubilate telt 200 leden en behoort daarmee tot een van de grootste mannenkoren van Nederland. Dit is te danken aan de grote afwisseling van het repertoire, de hechte onderlinge sfeer en het niveau van concerten en directie. Dit jaar bestaat Jubilate 65 jaar!

Traditie
Het is een traditie geworden dat het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate in de maand december een aantal kerstconcerten geeft. Al meer dan tien jaar geleden heeft dit koor in de Engelbewaarderskerk gezongen. De prachtige akoestiek van deze kerk is velen bijgebleven en de animo om op deze locatie op herhaling te gaan is bij de zangers groot!

Kerstconcert
Tijdens het kerstconcert op 22 december 2018 wordt medewerking verleend door de Zuid-Koreaanse sopraan Saejeong Kim. Zij zong onder andere als soliste in The Sound of Music en The Phantom of the Opera. Aan de vleugel zit Arthur Postma. Als pianist en/of dirigent heeft hij in veel verschillende theaterformaties en musicals gewerkt en sinds augustus 2016 tot op heden vast in het orkest van The Lion King in Scheveningen. Als vaste gastdirigent is Arthur verbonden aan Jubilate.

De algehele leiding is in handen van dirigent Aldert Fuldner. Als dirigent heeft hij een breed repertoire op zijn naam staan. Veel composities heeft hij zelf voor koor en orkest geschreven of bewerkt. Dit jaar heeft hij een heel nieuw kerstoratorium voor het koor geschreven.

Kaarten voor het concert à 5 euro per stuk zijn verkrijgbaar bij John de Bruin Speciaalzaak, Heereweg 240 A in Lisse.

Uit de krant