Simon van Dijk kreeg de oorkonde uitgereikt door wethouder Jeanet van der Laan.
Simon van Dijk kreeg de oorkonde uitgereikt door wethouder Jeanet van der Laan. Foto: A.in 't Veld

Vrijwilligersprijzen uitgereikt tijdens nieuwjaarsreceptie

Politiek

LISSE • Tijdens de maandagavond gehouden nieuwjaarsbijeenkomst werden de traditionele vrijwilligersprijzen uitgereikt. De Vrijwilligersprijs Individueel ging naar Simon van Dijk, de Vrijwilligersprijs Groep was voor de Stichting Gluren bij de Buren.

Door Arie in 't Veld

De Vrijwilligersprijs Individueel was voor Simon van Dijk. Van Dijk zet zich al jaren in voor het behoud van de historie van Lisse. De door hem gemaakte filmpresentaties in zowel Floralis als bij de Cultuur-Historische Vereniging 'Oud Lisse' (VOL) en ook in de diverse woonzorgcentra zijn daarvan het resultaat en worden alom gewaardeerd. Veel van zijn oude films en de door hem verzamelde foto's van het Lisse van weleer worden regelmatig getoond op de Facebookpagina van de VOL en worden zeer goed gewaardeerd. Daaronder ook veel materiaal uit en over De Engel .Van Dijk maakt echter ook zelf opnames van actuele gebeurtenissen die eveneens op Facebook zijn te zien. De onderscheiding die Van Dijk ontving bestaat uit een bronzen penning, een oorkonde en cheque ter waarde van 50 euro

Vrijwilligersprijs Groep
De Vrijwilligersprijs Groep is dit keer voor de Stichting Gluren bij de Buren. De afgelopen drie jaar heeft Gluren bij de Buren heel Lisse in beweging gekregen met het 'Huiskamerfestival Gluren bij de Buren'. Gestart werd bij de viering van het 50-jarige bestaan van de Poelpolder en onmiddellijk bleek dat dit initiatief een vervolg zou krijgen, want de aandacht ervoor was enorm. Het festival is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door de Lissese bevolking wordt omarmd. Met vorig jaar oktober in twee dagen tijd 62 huiskamerevenementen in Lisse, en zelfs ook in Lisserbroek. Het bestuur wordt gevormd door Hans Hoogenbosch, Nienke Wessel, José van der Aart, Leomieke de Vroomen, Stella Sedelaar, Gerard Boon, Wil Hoogenbosch en Ben van der Aart. De prijs die in ontvangst werd genomen bestaat uit een bronzen penning, een oorkonde en cheque ter waarde van 200 euro. Ook dit jaar wordt het huiskamerfestival weer gehouden, namelijk op 5 en 6 oktober.

Geen Jeugdprijs
De vrijwilligersprijzen worden jaarlijks door het gemeentebestuur toegekend aan een persoon en groep personen die zich langdurig belangeloos en op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Lissese gemeenschap. Inwoners van Lisse konden tot en met half november mensen nomineren voor de prijzen. Voor de individuele prijs werden drie personen genomineerd, voor de groepsprijs kreeg de gemeente twee aanmeldingen. Voor de Jeugdprijs kreeg de gemeente helaas geen nominaties, waardoor deze prijs dit jaar niet is uitgereikt.

De winnaars van de vrijwilligersprijzen van de gemeente Lisse bij elkaar: Simon van Dijk (links) en Stichting Gluren bij de Buren.

Uit de krant