Filmavond in Pauluskerk: Dorsvloer vol confetti | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
In de Pauluskerk draait 10 januari de film Dorsvloer vol confetti.
In de Pauluskerk draait 10 januari de film Dorsvloer vol confetti. (Foto: pr)

Filmavond in Pauluskerk: Dorsvloer vol confetti

KIJKEN • In de Pauluskerk aan de Ruishornlaan 33 draait op 10 januari om 19.30 uur de film Dorsvloer vol confetti. De entree bedraagt 5 euro per persoon, inloop vanaf 19.15 uur.

De deels autobiografische film (gebaseerd op de debuutroman van Franca Treur uit 2009) gaat over de 12-jarige Katelijne die eind jaren tachtig opgroeit in een strenggelovige boerenfamilie in Zeeland. Het is de wereld van het boerenbedrijf dat het gezinsleven domineert. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij.

Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door familieverhalen, dorpsroddels, bijbelverhalen en ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het volgens haar ouders leugens zijn. Voor haar is lezen en leren dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>