Afbeelding
Foto: pixabay

Dialoogtafel zoekt gespreksleider

Algemeen

WELZIJN • Eenzaamheid raakt veel mensen, ook in Lisse en Hillegom, en komt voor bij mensen van alle leeftijden: jongeren, volwassenen en ouderen. Eenzaamheid is echter niet een onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt. Tijdens het Jaar vol Ontmoeting worden dialoogtafels georganiseerd om eenzaamheid beter bespreekbaar te maken.

Bij een dialoogtafel gaan deelnemers met een groep van zes tot tien personen met elkaar in gesprek. Aan de hand van het thema (eenzaamheid en ontmoeting) worden ervaringen uitgewisseld. Gespreksleiders krijgen een training om de dialoog in goede banen te leiden. Er zijn voor de gespreksleider geen kosten aan die training verbonden.

Vorig jaar, op 4 oktober, vond de 'lokale aftrap gezamenlijke aanpak eenzaamheid' plaats tijdens de landelijke Week Tegen Eenzaamheid, ook wel de Week van de Ontmoeting genoemd. De aftrap was tevens de start voor een Jaar vol Ontmoeting in Lisse en Hillegom. Tijdens dit jaar vinden er meerdere dialoogtafels plaats. Daarnaast wordt er een 'festival der ontmoeting' georganiseerd en wordt een tijdschrift uitgegeven.

Bij interesse om als gespreksleider deel te nemen aan één of meerdere dialoogtafels, stuur een mail naar Carlijn French via c.french@welzijnskompas. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek.

Uit de krant