Afbeelding
Foto: pr

Omroep West online grootste groeier van alle regionale omroepen in 2018

Algemeen

MEDIA • Omroep West was in 2018 de grootste groeier van alle 13 regionale omroepen qua online bereik. Door berichten over grote nieuwsgebeurtenissen in de uitzendregio, 6 miljoen sessies via Facebook en 17 miljoen sessies op de regiopagina van de NOS groeide het online bereik van Omroep West met 34,2% ten opzichte van 2017. De andere regionale omroepen in Nederland bereikten een gemiddelde groei van 18,7%. Omroep West deed het dus bijna tweemaal zo goed als de andere regionale omroepen.

Omroep West maakte in 2018 de grootste online groei (website en app) van alle regionale omroepen door. De gemiddelde groei van de regionale omroepen was 18,7%. De regionale omroep van het noordelijk deel van Zuid-Holland, Omroep West, groeide in online bereik met 34,2%. Dit blijkt uit de bereikcijfers die de samenwerkende regionale omroepen met elkaar delen, om de prestaties onderling te kunnen vergelijken.

Omroep West-hoofdredacteur Henk Ruijl is trots: "De inwoners van ons uitzendgebied weten ons te vinden, daar doen we het voor. De online-prestaties zie ik als een optelsom van alles wat we bij Omroep West doen: online, op radio en op televisie. Alle kanalen versterken elkaar en jagen elkaar aan. Ik zie het daarom als een omroep-brede prestatie, waar we met z'n allen trots op mogen zijn."

Regionaal nieuws, sociale media en NOS
De groei van het online bereik komt door meerdere factoren.
- De kracht van de regionale omroep is het regionale nieuws. Juist in het noordelijk deel van Zuid-Holland, de uitzendregio van Omroep West, was in 2018 veel groot nieuws dat ook landelijk aandacht kreeg. Hierbij scoorden politie- en justitieonderwerpen het hoogst.
- Omroep West gebruikt sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram als nieuwskanaal, waardoor er vele volgers doorklikken naar app of website. Alleen al via Facebook leverde dit de omroep 6 miljoen extra online bezoeken op.
- De landelijke NOS neemt via hun regiopagina nieuws over van regionale omroepen, die met bron en link worden gepubliceerd. In 2018 leidde dit tot 17 miljoen sessies voor Omroep West.

Uit de krant