Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Arm dier

Column

Dit verhaal is afgelopen week ook op onze Facebookpagina geplaatst en is inmiddels meer dan 83.000 keer bekeken, bijna 400 keer gedeeld en er kwamen meer dan 630 reacties op!

Het was zondagochtend, de opstart van een drukke dienstdag. Er was al een kat die niet kon plassen en er waren verschillende telefoontjes binnen gekomen met adviesvragen. Tot ik een enigszins onverstaanbare man aan de lijn kreeg die vertelde dat hij een hondje had met een wond. Uiteraard liet ik hem meteen komen.
Nietsvermoedend opende ik de deur en daar stond iemand met het zielige hoopje in zijn handen.

Het bleek een pup die zo afschuwelijk gebeten was, dat hij nog nauwelijks leefde. Geschokt onderzocht ik het arme diertje en moest snel uit mijn shock komen om het dier te redden. Hoe is dit gebeurd? In welke omstandigheden was deze pup beland? En ik had nog veel meer vragen. Maar deze bleven onbeantwoord.

Met man en macht werkte ik samen met Rachel Scheulderman aan de letterlijke reddingsoperatie. En ja hoor de dappere pup stabiliseerde. En de eigenaar? De oppas? Nooit meer wat van gehoord….

Gek? Bizar? Idioot? Jazeker!! Aan de andere kant: alle medewerkers zouden over mij heen zijn heen gevallen als we dit diertje weer terug hadden laten gaan.
In welke bizarre omstandigheden worden dit soort honden gefokt en grootgebracht?! De dierenpolitie is ingeschakeld. En de pup? Die wordt opgevangen door onze lieve Jasmijn Maerten.

Zijn voorpootjes zijn zodanig beschadigd dat hij nog niet kan lopen. We denken aan een zenuwbeschadiging die lange tijd nodig zal hebben om te herstellen. We hopen dat hij met alle zorg, lasertherapie, fysiotherapie en tender love and care zal herstellen. Aan liefde zal het hem niet ontbreken. We houden jullie de hoogte!

Bernadette van den Brink

Zie ook www.facebook.com/SterkliniekDierenartsenHillegom/

Uit de krant