Afbeelding
Foto: pr

De Gaapstokken warmen op voor carnaval

Verenigingen

UITGAAN • Terwijl het echte carnaval in Nederland pas begin maart wordt gevierd maakt Carnavalsvereniging De Gaapstokken zich op voor een druk weekend. Traditiegetrouw organiseert de Lissese vereniging in het laatste weekend van januari verschillende grote evenementen in de Ter Specke sporthal.

Vrijdagavond 25 januari wordt er gestart met het grote Prinsenbal om vervolgens op zaterdagmiddag een kindercarnavalsmiddag te houden onder de naam 'Jeugdprinsenbal'. Het jaarlijkse hoogtepunt van het weekend is het muziekfeest 'Avondje uit in Lisse' waarvoor de vereniging dit jaar Lange Frans, John West, Mart Hoogkamer en Slamm naar Lisse haalt.

Carnavalsverenging De Gaapstokken probeert zich jaarrond in te zetten om verschillende evenementen en activiteiten in Lisse te organiseren. Een daarvan is het Prinsenbal, een groot carnavalsfeest waar jaarlijks verschillende verenigingen vanuit het gehele land naartoe komen. Naast optredens van verschillende blaaskapellen en een DJ & Entertainer zal de Hillegomse zanger Martijn Stam een optreden verzorgen. Het Prinsenbal start om 20.30 uur en toegang tot het evenement is gratis.

Op zaterdagmiddag 26 januari vindt een groot kindercarnavalsfeest plaats onder de naam van 'Jeugdprinsenbal'. Kinderen uit de hele regio zijn welkom tussen 13.00 en 16.00 uur voor een leuke middag die bol staat van de activiteiten. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, zijn er tal van leuke dingen te doen, optredens en is er een surpriseact. De toegang is ook deze middag gratis en om deel te nemen aan de verschillende activiteiten zijn bij de entree kaarten à 2,50 euro te koop.

Het jaarlijkse hoogtepunt van het weekend is het 'Avondje Uit in Lisse' op zaterdagavond 26 januari. Avondje Uit in Lisse is een van de oudste evenementen van het land en wordt dit jaar voor de 34e keer georganiseerd. De Gaapstokken zetten dit jaar de zangers Lange Frans, John West, Mart Hoogkamer en de populaire band Slamm op het podium. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 17,50 euro per stuk bij Sigarenmagazijn John de Bruin en Het Café Lisse. In het geval er kaarten over zijn worden deze aan de deur verkocht à 20,00 euro per stuk.

Meer informatie over de activiteiten van Carnavalsvereniging De Gaapstokken is te vinden op www.gaapstokken.nl of op de Facebookpagina van De Gaapstokken www.facebook.com/degaapstokken

Uit de krant