Jeuk, pijn, schaamte… atopisch eczeem kan je leven tot een hel maken | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Ondanks haar eczeem blijft Tanya sporten.
Ondanks haar eczeem blijft Tanya sporten. (Foto: pr)

Jeuk, pijn, schaamte… atopisch eczeem kan je leven tot een hel maken

GEZONDHEID • Iedereen kent in zijn omgeving wel iemand met eczeem. Het begint vaak als kind, en meestal groei je er overheen. Maar soms ook niet. Rode plekken, wondjes, korstjes, blaasjes en vooral de aanhoudende jeuk kenmerken deze huidaandoening. Mensen met eczeem zijn vaak een kei in het verbergen van hun aandoening, vanwege de schaamte. Ze dragen een lange broek en lange mouwen, zelfs in de zomer. Herkenbaar?

Omdat veel mensen hun eczeem verbergen, hebben we vaak niet in de gaten hoezeer zij eronder lijden. De fysieke en mentale impact is groot en wordt enorm onderschat. Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 88% van de mensen met ernstig eczeem aangeeft dat de aandoening het moeilijk maakt om met het leven om te gaan wanneer hun eczeem ernstig opvlamt?¹  Mensen met eczeem voelen zich vaak onbegrepen. Gewone dingen zoals douchen, make-up, eten, sport, slapen en ook seks kunnen enorme uitdagingen worden als je eczeem hebt.

Aangrijpende verhalen en praktische tips
Om de bekendheid van eczeem te vergroten, is de website indehuidvan.nl gestart. De site geeft praktische tips en advies over het leven met eczeem. Lees de aangrijpende verhalen van mensen met atopisch eczeem. Lees hoe Louise haar eczeem bespreekbaar maakt bij familie en vrienden. Waarom Tanya ondanks haar eczeem blijft sporten. En waarom Rob een Schijt-aan-Eczeem-dag inlast. Lees ook de adviezen van professionals als huidtherapeut Jorinde Scholtes over de behandeltechnieken van gezicht en lichaam, of van seksuoloog Hanneke Termeer over een positief zelfbeeld en seks. Verhalen waar je je als lotgenoot in kunt herkennen en kracht uit kunt putten. Maar ook een must-read voor iedereen die iemand kent met atopisch eczeem, om beter te begrijpen wat mensen met eczeem doormaken.

Wekelijks nieuwe blogs
Elke donderdag verschijnt een nieuwe blog vol tips en persoonlijke ervaringen. Daarnaast vind je op indehuidvan.nl alles over symptomen, klachten, diagnose, behandeling en medicatie. Indehuidvan kun je ook volgen op Facebook, waar je al je vragen en opmerkingen kwijt kunt. 

Atopisch eczeem
Eczeem kent vele vormen. De meest voorkomende vorm is atopisch eczeem, ook wel constitutioneel eczeem of atopische dermatitis genoemd. In Nederland alleen al hebben circa 400.000 mensen atopisch eczeem.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>