Kom naar jongerentop Lisse en geef je mening over wat jij belangrijk vindt | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Vier van de twaalf jongeren die al actief hebben nagedacht over wat zij belangrijk vinden in Lisse.
Vier van de twaalf jongeren die al actief hebben nagedacht over wat zij belangrijk vinden in Lisse. (Foto: Arie in 't Veld)

Kom naar jongerentop Lisse en geef je mening over wat jij belangrijk vindt

MEEPRATEN • Jongeren in Lisse krijgen de gelegenheid zich uit te spreken over wat zij belangrijk vinden in het dorp. Hiervoor is de Jongerentop in het leven geroepen. Op 18 februari kunnen tieners en jong-volwassenen tussen 13 en 23 jaar in Floralis hun mening geven.

Door Arie in 't Veld

Raadsgriffier van de gemeente Margriet Veeger zegt dat het plan voor een jongerentop is ontstaan in het kader van de inspanningen van het gemeentebestuur om participatie zo breed mogelijk in te zetten. Zo is het verwoord in de Toekomstvisie 2030. Burgemeester Lies Spruit is volgens haar bijzonder geïnteresseerd in het project. "Voor de jongerenparticipatie, maar ook de Tiny Houses, een project gezien de woningnood, ook onder jongeren. Daartoe werd dus een top in het leven geroepen en het is verwarmend hoe positief daarop is gereageerd. Die groep wordt gevormd door 12 jongeren in alle leeftijden."

Vorige week dinsdag werd tijdens een persbijeenkomst door vier van die jongeren tekst en uitleg gegeven over hun bedoelingen. Zij werden overigens bijna allemaal geworven via een bijeenkomst in De Greef. Richelle Jonkman (18), Ashley Schoone (15); Hanno de Vries (17) en Melanie Meeuwissen (21) vertellen dat er een campagne is gestart om de jeugd te interesseren voor de bijeenkomst en ideeën aan te dragen. Dat alles onder de noemer 'Wat vind jij belangrijk voor Lisse?' Zelf brengen ze in dat verband al enkele thema's naar voren; meer woningen voor jongeren, een plek om te chillen of een kroeg waar vader en moeder niet komen. Natuurlijk zijn er nog veel meer onderwerpen die 18 februari aan bod kunnen komen, want de jeugd die naar Floralis komt, wordt van harte uitgenodigd het aantal stellingen of onderwerpen naar believen uit te breiden. Kort gezegd, de aanwezige jongeren bepalen de agenda van de bijeenkomst die om 19.00 uur begint. Er komt een afwisselend programma met onder andere het optreden van stand-upcomedian Tom Sligtin en de dansgroep MLX, maar het zwaartepunt ligt die avond uiteraard bij het praten door de jongeren over wat zij voor Lisse en voor henzelf belangrijk vinden. Uit alle ideeën wordt een top vijf gekozen waarmee men, ook de gemeenteraad, aan de slag gaat.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>