Boom & Co gaat op herhaling | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Leer bomen herkennen aan de hand van hun schors en knoppen.
Leer bomen herkennen aan de hand van hun schors en knoppen. (Foto: pixabay)

Boom & Co gaat op herhaling

NATUUR • De afdeling Bollenstreek van KMTP/Groei & Bloei gaat ook in 2019 samen met Natuur en Milieu Educatiecentrum De Groene Bol een zestal wandelingen organiseren, onder de titel Boom & Co.

Tijdens deze wandelingen wordt aandacht geschonken aan de verschijningsvormen van bomen en struiken gedurende het hele jaar. Bomen herkennen aan de hand van de knoppen en schors. Bomen in bloei zien staan, zoals beuken, eiken en berken. De diverse bladvormen en de vruchten komen ook aan bod.

Naast de aandacht voor de houtige gewassen kijken wij naar de kruidachtige planten op de grond. Tijdens de wandelingen wordt eveneens aandacht besteed aan de natuurlijke processen die plaatsvinden in de natuur.

Alles wordt op een eenvoudige manier uit de doeken gedaan, zodat iedereen die belangstelling heeft voor de natuur mee kan doen. De wandelingen vinden plaats op het landgoed Keukenhof en starten om 14.00 uur bij De Groene Bol en duren ongeveer 1½ uur. Meedoen is gratis, opgeven is wel verplicht via een mailtje naar grimme@xs4all.nl. Na afloop van de wandeling deelnemers eventueel een consumptie gebruiken bij de hofboerderij (voor eigen rekening).

De data zijn: 16 februari, 30 maart, 11 mei, 6 juli, 21 september en 16 november.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>