Burgemeesters in raad van advies bij Adamas Inloophuis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Lies Spruit (links) en Carla Breuer bezochten Adamas Inloophuis voor een nadere kennismaking.
Lies Spruit (links) en Carla Breuer bezochten Adamas Inloophuis voor een nadere kennismaking. (Foto: pr)

Burgemeesters in raad van advies bij Adamas Inloophuis

n Zorginstelling zoekt nadere verbinding met omliggende gemeenten

REGIO n De burgemeesters van de gemeenten Lisse en Teylingen, Lies Spruit en Carla Breuer, kwamen 6 februari op de koffie om kennis te maken met Adamas Inloophuis. "Adamas is een regionale oncologische zorginstelling. Die verbinding willen wij graag bevestigen door de burgemeesters van de omliggende gemeentes plaats te laten nemen in onze raad van advies", zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis.

De burgemeesters kwamen naar Adamas om het huis zelf te beleven. Maar ook om informatie te krijgen over wat Adamas voor hun inwoners en formele zorg (bijvoorbeeld huisartsen) kan betekenen. Een maand geleden, op 10 januari, waren de burgemeesters van de andere gemeenten, te weten: Haarlemmermeer, Hillegom, Aalsmeer en Kaag en Braassem komen lunchen. Zij en Lies Spruit hebben al toegezegd om in de raad van advies plaats te nemen. Burgemeester Carla Breuer is voornemens om dat te doen.

"Met hun toezegging om in de raad van advies te komen, zijn wij ontzettend blij. Adamas ontvangt ieder jaar al subsidie van de diverse gemeenten, ongeveer 15 procent van de begroting. Maar de verbinding en dat zij weten wat wij voor hun inwoners kunnen betekenen is net zo belangrijk", vervolgt Osinga. "Dat wij presentaties aanbieden bij onder meer kerken, wijkverpleging en scholen. Dat er op andere locaties lotgenotengesprekken aangeboden kunnen worden, zoals OncoCare Lisse en scholen. Nuttige informatie waar wij elkaar over kunnen adviseren."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>