Een donatie van 20.000 euro voor 't Huys Dever. V.l.n.r. Paul Groen, directievoorzitter Rabobank Bollenstreek en Hing Low, vertegenwoordiger van de Ledenraad en Ignus Maes, Ed Olivier, Marjon van Sluis en Gerard Schrama van de Stichting Vrienden van Dever.
Een donatie van 20.000 euro voor 't Huys Dever. V.l.n.r. Paul Groen, directievoorzitter Rabobank Bollenstreek en Hing Low, vertegenwoordiger van de Ledenraad en Ignus Maes, Ed Olivier, Marjon van Sluis en Gerard Schrama van de Stichting Vrienden van Dever. Foto: Sven van der Vlugt

Donatie Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds voor 't Huys Dever

Cultuur

MONUMENT • Voor het bevorderen van het behoud van de zichtlijnen rond 't Huys Dever in Lisse heeft het Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds een donatie gedaan aan Stichting Vrienden van Dever.

Met de bijdrage van € 20.000,- verzekert het historisch monument daarmee haar waarde in het landschap van de Bollenstreek. Paul Groen, directievoorzitter Rabobank Bollenstreek, overhandigde samen met Ledenraadslid Hing Low de cheque aan Ignus Maes, voorzitter van de stichting: "Rabobank staat op voor maatschappelijke initiatieven binnen de Bollenstreek. Met deze bijdrage kunnen we een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de streek ondersteunen." Het kasteel, van oorsprong een 'versterkt woonhuis', gelegen aan de Heereweg 349, kan met de bijdrage uit het Coöperatiefonds het landschap erom heen open houden, waardoor het zicht op het monument vrij blijft. Tevens kunnen daardoor de toeristische en recreatieve waarden benut blijven. Voor meer informatie over het kasteel, kijk op: www.kasteeldever.nl.

Uit de krant