Fit en vitaal ouder worden, dat is het doel van het beweegintroductieprogramma van Vitaal Lisse.
Fit en vitaal ouder worden, dat is het doel van het beweegintroductieprogramma van Vitaal Lisse. Foto: pixabay

Grote fitheidstest Vitaal Lisse

Algemeen

BEWEGING • Vitaal Lisse start zaterdag 9 maart met een fitheidstest voor de inwoners van 65 tot 70 jaar. Het project staat onder begeleiding van onder meer de gemeente Lisse, Team Sportservice Zuid-Holland, FC Lisse, Sportfondsen Lisse, Welzijnskompas, BroSports, Hisalis, KBO, De Spartaan en FunFit. Na de fitheidstest volgt een beweegintroductieprogramma van 12 weken. De fitheidstest wordt gehouden in sporthal Ter Specke in Lisse. Inschrijven is hiervoor noodzakelijk.

Alle inwoners van 65 tot 70 jaar uit Lisse ontvingen rond eind januari een brief met uitleg over het project Vitaal Lisse. In de periode van 18 tot en met 22 februari gaan vrijwilligers bij de mensen die nog niet gereageerd hebben langs de deuren. Door deel te nemen aan Vitaal Lisse verbetert structureel de motorische fitheid en gezondheid van de potentiële deelnemers. De eerste Vitaal Lisse-activiteit is een fitheidstest van ongeveer 1,5 uur. Deze vindt plaats op zaterdag 9 maart in sporthal Ter Specke. Aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen wordt de algehele fitheid gemeten. Na de test volgt een introductieprogramma van 12 weken onder leiding van BroSports. Na het introductieprogramma kunnen de deelnemers kiezen voor een vervolgprogramma. Onder leiding van dezelfde docent en met dezelfde groep gaan de deelnemers verder met bewegen bij verenigingen op en rond Ter Specke. Vitaal Lisse draait niet alleen om de gezondheid. Het is ook een sociale activiteit waarbij ontmoeting en gezelligheid centraal staan. Inschrijven kan via de brief die thuis afgeleverd werd of via www.teamsportservice.nl/actueel/nieuws/fittest-lisse/

Vitaal Lisse zoekt nog vrijwilligers. Wie ouder is dan 30 jaar en graag mee wil helpen tijdens de fittest of bij het bezoek langs de deuren, kan dit kenbaar maken bij Marvin Straver van Team Sportservice Zuid-Holland, via 0174 – 244940 of mstraver@teamsportservice.nl. Er staat een vergoeding tegenover.

Uit de krant