De modelspoorbeurs trekt altijd veel bekijks.
De modelspoorbeurs trekt altijd veel bekijks. Foto: pr

Modelspoorbeurs in De Nachtegaal

Activiteiten

TREINTJES • Voor de elfde keer wordt in Lisse een modelspoorbeurs gehouden. Dit gebeurt zaterdag 2 maart in de Tulpenzaal van restaurant "De Nachtegaal" Heereweg 10. Liefhebbers van modelspoortreinen, eigenaren van een modelspoorbaan en hobbyisten die diorama's en maquettes bouwen kunnen op deze beurs hun hart ophalen.

Bezoekers zijn vanaf 10.00 uur van harte welkom; tot 15.00 kan men dan op z'n gemak kijken, kopen en mogelijk ook ruilen. Het is een beurs voor en door hobbyisten. Het organisatiecomité streeft ernaar deelnemers uit te nodigen die gezamenlijk een zo gevarieerd en uitgebreid assortiment bieden. De organisatie heeft te maken met toenemende belangstelling van zowel de zijde van de hobbyisten als van de deelnemers.

Een van de deelnemers is de NZH hobbyclub uit Haarlem, zij tonen een Märklin oldtimertreinbaan in schaalgrootte H0. Ook kunnen bezoekers hun trein of locomotief door een specialist tegen een vriendenprijsje laten nakijken of repareren. Men kan ook informatie verzamelen over de eigen modelbaan of treinen. Tevens bestaat de mogelijkheid te informeren naar de waarde van treinspullen die wellicht nog op zolder staan. Met deze kennis kan men een betere afweging maken van wat men ermee wil gaan doen.

Door de kleinschaligheid en het regionale karakter van dit familiegebeuren is het niet alleen een interessante, maar bovenal een gezellige beurs. Veel mensen kennen elkaar en worden de pas aangeschafte spullen onder het genot van een kopje koffie of een glaasje fris, al dan niet met wat lekkers erbij, onderling besproken. De modelspoorbeurs wordt twee keer per jaar georganiseerd, in het voor- en najaar.

Nieuwsgierig geworden? Stap gerust eens binnen en neem de (klein)kinderen mee, de toegang is gratis. Automobilisten kunnen bij het restaurant en op het bedrijventerrein "Meer en Duin" er tegenover gratis parkeren. Restaurant "De Nachtegaal" is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. De haltes van Bus 50 (Leiden, Centraal station – Haarlem, Station), bus 361 (Sassenheim, Station – Schiphol, Plaza) en bus 90 (Lisse, De Nachtegaal - Den Haag, Centraal) van Arriva zijn voor de deur.

Uit de krant