Pien Hersman uit Lisse behaalde in Deventer goud.
Pien Hersman uit Lisse behaalde in Deventer goud. Foto: pr

Lissese schaatsster Pien Hersman wint supersprinttitel in Deventer

Verenigingen

DEVENTER • De Lissese Pien Hersman wist afgelopen zaterdag de Nederlandse supersprinttitel over 2 x 100 en 2 x 300 meter te behalen bij de junioren C.

Tot de laatste 300 meter streed de 15-jarige vwo-scholiere om de titel met het Noord-Hollands schaatstalent Pien Smit. Op de losse afstanden behaalde Pien brons op de 100 meter en zilver op de 300 meter. Vorige week was het sprinttalent al goed op dreef door op het NK Kortebaan in Biddinghuizen de zilveren medaille mee naar huis te nemen.

De andere STS-KGM Clubselectieleden deden ook van zich spreken. Sterre van Schaik reed een geweldig NK. Met vier constante afstanden werd de pas eerstejaar C-juniore 6e. Ook Ward Dielissen deed als eerstejaars C van zich spreken. Ward sprintte naar de 8e plaats. Vorige week schaatste het supertalent naar de bronzen medaille op het NK Kortebaan. Bowien van der Spek uit Abbenes werd netjes 14e in het sprintgeweld als eerstejaars B-juniore.

Trainer Martin Hersman kijkt tevreden terug op de afgelopen nationale sprint weekenden. "Schaatsen begint met snelheid. Dit is ongelooflijk belangrijk voor de toekomst. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal zijn deze wedstrijden superzwaar door de vele starts op een dag. Ik ben dan ook ontzettend trots op de jeugdschaatsers van de STS-KGM Clubselectie. We staan vanuit de club met 6 schaatsers aan de start van het NK Kortebaan en met 4 rijders op het NK Supersprint. Dit is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de club. En als je dan ook nog podiumplaatsen en titels wint met deze kleine verschillen, dan kunnen we alleen maar concluderen dat dit een unieke prestatie is voor de schaatsvereniging."

Uit de krant