Tulpen plukken in San Francisco op Union Square was een belevenis voor het publiek.
Tulpen plukken in San Francisco op Union Square was een belevenis voor het publiek. Foto: iBulb

Succesvolle tweede American Tulip Day

Algemeen

TULPEN • American Tulip Day in San Francisco was zaterdag 2 maart een groot succes. Het unieke evenement waarbij Union Square voor een dag werd omgetoverd tot een bloemenzee, werd bezocht door duizenden mensen en trok aandacht van veel media.

Op de eerste zaterdag van maart werd in het centrum van San Francisco voor de tweede keer een pluktuin van 100.000 tulpen aangelegd. Vanaf 's ochtends 07.00 uur werd er met man en macht gewerkt aan de aanleg van een reusachtige tulpentuin op Union Square. Om 13.00 uur werd het evenement officieel geopend door Anthos-voorzitter Henk Westerhof. Hierna mocht het enthousiaste publiek de tulpentuin betreden en gratis een eigen bos tulpen plukken.

Amerikaans geproduceerde snijtulpen
Jaarlijks worden er vanuit Nederland ongeveer 0,5 miljard tulpenbollen naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Een deel daarvan is bestemd voor het gebruik in de tuin, maar het grootste deel wordt door professionele afnemers gebruikt als uitgangsmateriaal voor de productie van snijtulpen. Met de organisatie van American Tulip Day, wordt ernaar gestreefd om de bekendheid van Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkoop van Amerikaans geproduceerde snijtulpen te stimuleren.

Vrouwendag
Dit evenement is tevens ingezet als aankondiging van internationale vrouwendag (8 maart). Dit is de perfecte gelegenheid om iemand met een prachtige bos tulpen te verrassen. 
De tweede American Tulip Day is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Denkers, International Freight Services en de Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten. Kijk voor meer informatie op www.AmericanTulipDay.com.

Uit de krant