Bohemian Rhapsody bij Filmhuis Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Bohemian Rhapsody bij Filmhuis Lisse

In Montreux staat dit standbeeld van Freddie Mercury.
In Montreux staat dit standbeeld van Freddie Mercury. (Foto: pixabay)

FILM • Bij het Filmhuis Lisse draait dinsdagavond 19 maart de Britse speelfilm Bohemian Rhapsody van regisseur Bryan Singer.

"The only thing more extraordinary than their music, is their story." Dat is het uitgangspunt van Bohemian Rhapsody; een ode aan Queen en zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest legendarische performers van de twintigste eeuw. De film, genoemd naar een van Queens meest succesvolle popsongs, volgt zowel de opkomst van de band aan de hand van hun iconische nummers en revolutionaire geluid, als Mercury's flamboyante levenswandel die de band bijna aan de rand van de afgrond bracht.
Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band ondanks zijn fysieke malaise naar een van de meest vermaarde optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap die tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Rami Malek glorieert als uitstekende Freddy Mercury-vertolker. De regie is in handen van Bryan Singer, die in 1995 doorbrak met de moderne klassieker The Usual Suspects, en sindsdien aan het roer stond van grote Hollywoodproducties. Bohemian Rhapsody won eind februari 4 Oscars: voor de beste acteur (Rami Malek), voor beste geluidsmontage, voor beste geluidsmix en voor beste montage.

Vertoningsadres: Floralis - Huis van Cultuur, Floralisplein 69 te Lisse (bushalte Hyacinthenstraat). De film begint om 20.00 uur; de kassa opent om 19:30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen, op vertoon van hun lidmaatschapspas, 6 euro. Dit kan alleen contant. Het reserveren van plaatsen of kaartjes is niet mogelijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>