Plan nieuwbouw Ter Specke wacht op akkoord | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: archief/Arie in 't Veld

Plan nieuwbouw Ter Specke wacht op akkoord

LISSE • Het heeft heel wat jaartjes geduurd en in die tijd is het allemaal ook wat duurder geworden, maar het ziet er nu naar uit dat de nieuwbouw van het sportcentrum op Ter Specke spoedig kan worden aangepakt. Volgens wethouder Kees van der Zwet gaat het om de bouw van een energieneutrale accommodatie, ontworpen door het architectenbureau Korbee en Van der Kroft.

Door Arie in 't Veld

"Er wordt uitgegaan van multifunctioneel gebruik, sober en duurzaam", zegt Van der Zwet. "Plus een gedeelde verantwoordelijkheid voor enerzijds de gemeente (de hal) en anderzijds FC Lisse (de kantine). De verwachting is dat de accommodatie in 2021 klaar zal zijn."

De nieuwbouw van de Ter Specke-hal zal, inclusief sloop en een deel van het verbindende bouwdeel een investering van 3 miljoen euro exclusief btw vergen. In dit bedrag zijn de directe bouwkosten en bijkomende kosten zoals honoraria architect en adviseur, leges, prijsstijging/indexering meegenomen. Daarnaast is er het bedrag van 750.000 euro als eenmalige handreiking voor het realiseren van de buitenkleedkamers door de FC; een aanvullend krediet van 375.000 euro voor duurzaamheidsmaatregelen. In totaal omvat de investering 5,7 miljoen euro. De uitvoering van de herinrichting van de openbare ruimte inclusief aanvullende openbare voorzieningen (zoals camperparkeerplaatsen, watertap) worden in een apart raadsvoorstel toegelicht."

Voorzitter Leon Annokee van de FC zegt dat het na veertig jaar zeer noodzakelijk is dat de accommodatie wordt vernieuwd. "In nauwe samenwerking met de gemeente is het nieuwe plan ontstaan dat op 18 april door de gemeenteraad wordt behandeld en we hopen op een positief besluit."

De FC kent op dit moment 700 jeugdleden, 1200 voetballende leden. 300 vrijwilligers en de accommodatie moet ruimte bieden aan 42 zaalvoetbalteams. De FC is zelf verantwoordelijk voor de financiering van de clubaccommodatie en zal dat invullen door zelfwerkzaamheid; een eenmalige bijdrage van de gemeente, geldschieters via onder andere de Stichting Waarborgfonds Sport en sponsors. Ook zal door de FC Lisse een bedrag opgehaald worden onder vrijwilligers, leden en sponsoren. Dit zal gebeuren in kleinere coupons van bijvoorbeeld 1.000 euro. Het betreft een bijzondere leningsconstructie die door meerdere verenigingen is aangegaan de afgelopen jaren. "We zijn er klaar voor om de klus aan te pakken," aldus Annokee.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>