Afbeelding
Foto: pixabay

Bijeenkomst over Autisme bij Vrouwen

Algemeen

GEEST • Van 30 maart t/m 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land.

Door de Verenigde Naties is 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag. Over de hele wereld worden die dag activiteiten georganiseerd om autisme onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Wereld Autisme Dag valt ook dit jaar weer tijdens de NVA Autismeweek.
"Mijn kracht is dat ik mijn eigen gedachten vorm, in plaats van de geijkte weg te volgen. Dat leidt tot nieuwe oplossingen." Daarom brengt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) door deze speciale week een ode aan de passie en sterke eigenschappen van mensen met autisme. Onze boodschap: Laten wij ons ook daar op richten, en niet alleen op de dingen die hen minder goed afgaan.

Aansluitend aan deze bijzondere week organiseren de NVA Zuid-Holland en MEE samen met de gemeente Noordwijk een autismebijeenkomst over Autisme bij Vrouwen. Over autisme bij vrouwen is minder bekend dan over autisme bij mannen. Toch komt het vaker voor dan men denkt. De uitingsvormen tussen mannen en vrouwen zijn vaak verschillend. 
Die avond zal Helen en haar partner Geert beiden hebben de diagnose Autisme, hun persoonlijke ervaringen vertellen over het leven met autisme in de verschillende levensfasen, relaties en vriendschappen. Ook hun talenten en beperkingen zullen daarin aan bod komen. Aan het einde van hun avondvullende presentatie hopen ze een duidelijker beeld te hebben gegeven over de eventuele verschillen tussen autisme bij mannen en vrouwen.

Deze autismekennis- en ontmoetingsbijeenkomst begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Locatie: Ontmoetingscentrum Puyckendam, Pilarenlaan 4P1, 2211 NA in Noordwijkerhout. Het elkaar ontmoeten en het delen van kennis staan op de avond centraal. Daarom is er een kleine informatiemarkt aanwezig en wordt er voldoende gelegenheid geboden deze te bezoeken om ervaringen te delen en adviezen met elkaar uit te wisselen. Iedereen die belangstelling heeft voor autisme is welkom!

Uit de krant