De SWG Lisse hoopt op een grote opkomst, en gezien de ervaring zal het vast weer volle bak worden.
De SWG Lisse hoopt op een grote opkomst, en gezien de ervaring zal het vast weer volle bak worden. Foto: pr

Kringloopmarkt SWG Lisse

Activiteiten

KRINGLOOPMARKT • Het is inmiddels een folklore in ons dorp, de verkoopmarkten van de diverse kerkgenootschappen in het voorjaar. De kerken van Lisse mogen hiervoor gebruikmaken van de Onderwaterhallen aan de Achterweg-Zuid 33, eigendom van de familie Baader, en dat om niets. De Samenwerkingsgemeente Lisse houdt daar zaterdag 23 maart haar jaarlijkse Kringloopmarkt.

Belangstellenden kunnen hier van 09.00 tot 15.00 uur terecht voor een keur aan artikelen. Er is een compleet meubelplein, een grote boekenverzameling, oude vinylplaten, dvd's en cd's en niet te vergeten curiosa en antiek. Verder zijn er hobby-artikelen, lampen, serviezen en andere huishoudelijke artikelen en veel elektronica. Ook voor speelgoed, puzzels en een enorme hoeveelheid goede tweedehands kleding kan men er terecht. Tot slot zijn er gereedschappen en vlak bij de entree is een grote stand met bloemen en planten. Van 10.00 tot 14.00 uur draait het Rad van Avontuur waar een aantal prachtige prijsjes te winnen zijn. Goed en gezellig toeven is het in het restaurant met koffie/thee, zelf gebakken taarten, broodjes belegd met kroketten en andere snacks, diverse vleeswaren en zelfs haring. Er worden ook weer pannenkoeken gebakken. In de kraam van "Vissers Schoolkinderen" kan men eigen gemaakte jam kopen.

De opbrengst van de kringloopmarkt is voor het onderhoud van gebouwen; verder wordt de MAF (zendingsvliegers), het medische werk door Mercy Ships, maar ook stichting Oekroe en het Oegandaproject van de PKN-jongeren Lisse gesteund.

Uit de krant