Het speelplastiek van gewapend beton kan nu weer beklommen en beklauterd worden door kinderen van de Josephschool.
Het speelplastiek van gewapend beton kan nu weer beklommen en beklauterd worden door kinderen van de Josephschool. Foto: Arie in 't Veld

Speelplastiek verplaatst naar Kindercampus Joseph

Algemeen

SPEELKUNST • Vorige week is een speelplastiek van de Lissese kunstenaars Frans en Truus van der Veld verplaatst van de oude Josephschool naar de nieuwe school aan de Achterweg.

Door Arie in 't Veld

Het kunstwerk van gewapend beton waarop en waarmee de kinderen het hele jaar spelen, stamt uit 1980. Volgens de kunstenaars kan het beeld op deze plek weer jaren vooruit. Langere tijd werd door Lissers gezinspeeld op een andere plek, zoals in het park in de Poelpolder, maar nu blijkt dus dat het meeverhuist met de school. Anders overigens dan het St. Josephbeeld uit begin 1900 dat eerst hoog aan de gevel van het voormalige schoolgebouw aan de Heereweg stond en later verhuisde naar de school aan de Achterweg/Lindenlaan. Voor zover bekend zal het beeld verhuizen naar de St. Agathakerk, zoals wethouder Jeanet van der Laan onlangs vertelde. Wat het kerkbestuur voor ogen staat bij het voortbestaan van dit beeld is nog niet bekendgemaakt. Al met al een feestelijke gebeurtenis en er staat nog meer feestelijks te gebeuren. Donderdag 21 maart zullen wethouder Jeanet van der Laan en oud-wethouder Adri de Roon namelijk de Kindercampus Joseph op deze school openen.

Rondleiding
Voorafgaand aan de opening is er voor de kinderen op deze dag een leuk programma. Natuurlijk is er na afloop van het officiële gedeelte voldoende gelegenheid om de Kindercampus te bekijken. De leerlingen geven de aanwezigen met plezier een rondleiding en zij vertellen wat er op de Kindercampus allemaal gedaan wordt.

Uit de krant