Wout Ruigrok, Iet Langeveld, Anneke van Veen en Maureen Natzijl komen in actie voor een kindertehuis in Nepal.
Wout Ruigrok, Iet Langeveld, Anneke van Veen en Maureen Natzijl komen in actie voor een kindertehuis in Nepal. Foto: Arie in 't Veld

Benefietconcert en fietsen voor kinderhuis Nepal

Activiteiten

INZAMELING • Op initiatief van fysiopraktijk Boot en Broersen wordt in de periode van 20 tot 29 september een sponsorfietsevenement gehouden in het net boven India gelegen Nepal, bedoeld voor ondersteuning van het Chitwan House in Sauraha aldaar. Inmiddels is door een flink aantal deelnemers al op deze tocht ingeschreven en is het streven gericht op een opbrengst van rond de 60.000 euro.

Door Arie in 't Veld

Voor hetzelfde doel wordt op 24 maart van 15.00 tot 18.00 uur een gratis toegankelijk benefietconcert gehouden in de accommodatie van Plan 4 aan de Heereweg, op initiatief van saxofonist Maureen Natzijl. Ook Iet Langeveld en Wout Ruigrok laten zich die middag niet onbetuigd. Die middag treden onder andere het saxofoonkwartet Saxcuse me! op, dat wordt gevormd door Yvonne Martens, Maureen Natzijl, Ynte Hoekstra en Alex Vernooy, en als intermezzo de groep Oneliner waarvan de Lissese kunstenaars deel uitmaken.

Door elk van de deelnemende fietsers die zich via Boot en Broersen hebben aangemeld wordt 2500 euro bij elkaar gebracht. Een bedrag dat naar het goede doel gaat en inmiddels ongeveer de helft van het streefbedrag omvat. Geld dat hard nodig is, aldus de penningmeester van de Nederlandse Stichting Ketaaketighar Nepaalmaa, Anneke van Veen. "Deze stichting heeft het Chitwan House opgezet. Een kindertehuis dat als belangrijkste doelstelling heeft om kinderen die door welke omstandigheden dan ook geen huis hebben of niet thuis kunnen wonen op te vangen. Hulp van de overheid is nauwelijks aan de orde, want Nepal is straatarm en de situatie van verreweg de meeste inwoners is niet veel beter. Het huis werd in 2004 in samenwerking met De Wilde Ganzen gebouwd en geopend en biedt steeds plek aan ongeveer 19 kinderen die hier op een privéschool onderwijs volgen. We streven ernaar om de kinderen na het doorlopen van de school zoveel mogelijk te begeleiden tot ze een goede plaats in de maatschappij hebben verworven. Ook ondersteuning voor het volgen van een vervolgopleiding hoort tot de mogelijkheden." Van Veen stelt ook dat de stichting voor haar werk volledig afhankelijk is van donaties en de komende acties zeer welkom zijn. Om te zien of het geld ook wordt besteed waarvoor het bedoeld is, wordt regelmatig (op eigen kosten) naar Nepal afgereisd.

Hoop op gulle giften
Maureen Natzijl die onder andere saxofoonles geeft onder de naam Sax to the Max en in diverse bands speelt, kwam op het benefietconcert nadat haar man Peter na een bezoek aan Boot en Broersen het verhaal over de sponsoring van Mark Batenburg en Erik Reeuwijk vertelde. "Een prachtig initiatief om op in te haken met een benefietconcert. Gratis te bezoeken, dat wel, maar uiteraard wordt gehoopt op gulle giften van de bezoekers om het doel te ondersteunen." Van Veen vult aan dat er nog meer te doen valt, zoals het renoveren van het door een aardbeving getroffen schooltje boven op een berg, het aanbrengen van watertanks en het bouwen van een muur om wilde dieren buiten de deur te houden.

Uit de krant